HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) – Malezya’nı başkenti Kuala Lumpur da yaşayan 44 yaşındaki Abdullah Adly isimli bir Malezya vatandaşı bisiklet ile Hacca gitmek için yola çıktı.

Mekke-i Mükerreme ve Medine-i Münevvere ulaşmak için binlerce kilometrelik yolu pedal çevirerek kutsal topraklara ulaşmaya çalışan Malezyalı Abdullah Adly ‘nin yolu Kastamonu’nun Tosya ilçesinden geçti.

Yolculuk sırasında yolu Tosya’ya düşen Abdullah Adly, yolculuk hikayesini IHA muhabirine anlattı. Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’e yakın bir bölgede ikamet ettiğini anlatan Abdullah Adly, Hacı olmak ve Medine-i Münevvere’yi ziyaret etmek için 7 bin km mesafeden bisiklet ile pedal çevirerek yola çıktığını söyledi.

Kuala Lumpur yola çıktığında tek amacının Mekke’ye ulaşmak olduğu bunun içinde "Binlerce kilometrelik yolu bisiklet pedalı çevirerek geldim’ ’dedi.

Abdullah Adly sözlerine yarı Türkçe olarak ‘’Türkiye’den sonra İran ve Kuveyt’ten Suudi Arabistan topraklarına gitmeyi istiyorum. Bu yolculukta tüm Müslümanlardan dua istiyorum. Bende Hacca gittiğim zaman onlara dua edeceğim. Her Müslüman kardeşimden peygamberimize selam götürüyorum’’ dedi.

 (SDA-

Editör: TE Bilisim