HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA)- Kastamonu’nun Tosya İlçesinde tarihi Zobturoğlu camii yıkılarak iç kısmında bulunan Kürük Dede ( Seyit Ahmet Efendi ) türbesi sessizce taşındı.

Edinilen bilgilere göre ilçenin Zobturoğlu mahallesinde Vakıflara ait olan tarihi Zobturoğlu Cami Tosya Zobturoğlu Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından yıkılarak yenisi yapılıyor. Halk arasında rivayete göre caminin etrafından içkili ve sarhoş kişilerin geçemediğine inanılan cami yeniden inşaa edilerek ibadete açılacak. Cami iç kısmında bulunan Kürük Dede mezarı inşaat öncesi Müftülük ve Cami görevlileri tarafından açılarak geçici olarak Tosya Asr-i Mezarlığa defn edildi.

Rivayete göre Kürük Dede tarihi Zopturoğlu Camiine defn olayından sonra o günden bu günlere kadar Zopturoğlu camii etrafından içkili insanların geçemediği veya o insanların içkiyi bıraktığı söylenmektedir.

Tosya Zobturoğlu Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği yetkilileri yaptığı açıklamada ‘’ İnşaatına başlanan yeni Zobturoğlu camimiz iki kattan projelendirilmiş olup birinci kat 372 m2 olarak öğrenci kurs ve diğer faaliyetler için değerlendirilecek ikinci kat ise 185 m2 üzerinden Cami İbadethane olarak yapılacaktır.Cami inşaatımız tamamlandığında Tosya Asr-i mezarlığa geçici olarak defn edilen Kürük Dede tekrar cami iç kısmında yer alan eski yerine defn edilecektir. Dernek olarak caminin inşaatına vatandaşlarımızın maddi ve manevi desteklerini beklemekteyiz’’ dediler.

   (SDA-

Editör: TE Bilisim