2012 Yılı içerisinde Tosya Belediyesi tarafından yazarı ve çizeri olan Bahattin Atak tarafından kurgusu ve çizimi yapılan Küçük Gezgin Tosya'da dergisi Belediye'nin Kültür Hizmeti olarak yaptırılmış ve bastırılmıştı.

Küçük Gezgin Tosya'da dergisi 2012 Yılında 23 Nisanda okullara dağıtılması planlanmıştı. Tamamı renkli ve çizgi roman olarak hazırlanan dergide Tosya en iyi şekilde tanıtılmış tarihi ve kültürel zenginlikleride ele alınarak son zamanlarda yapılan en iyi dergi olarak beğeni toplamıştı.

Ancak dağıtımı planlanan 23 Nisan öncesi iddiaya göre Bürokrasi çevrelerince Dergi'de siyasi propaganda yapıldığı gerekçesiyle dağıtımına izin çıkmadı ve bu dergiye verilen tüm emekler bir anda boşa gitti.

Dergi de bazı bölümlerde Başkan Şahin'in çizgi resimlerinin bulunması ve o dönemde Mhp'li olmasından dolayı derginin dağıtımına izin çıkmadığı iddia edildi.

Şimdilerde ise Tosya'da değişen siyasi gelişmelerden sonra " Küçük Gezgin Tosya'da " dergisinin dağıtılıp dağıtılmayacağı konusu merak ediliyor.

1 Yıl önce siyasi propaganda içerikli diye dağıtılamayan dergi bu süreçte dağıtılırsa eğer akıllara , Eğer ki dergi de siyasi propaganda var ise şimdi neden dağıtılıyor ne değişti? sorularına cevap aranacak.



Alaattin KEŞOĞLU / DHA
Sedat AĞACIKOĞLU / HTA


  

Editör: TE Bilisim