Kaymakam Yusuf Cıbır Başkanlığı’nda yapılan toplantıya İl Genel Meclisi Üyeleri Yusuf Arpacı, İlyas Çakır ve Cahit Çalışkan, Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Recep Keçeci ve köy muhtarları katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kaymakam Yusuf Cıbır konuştu. Yapılacak olan Birlik encümen üye seçiminde seçilecek üyelere başarılar dileyerek sözlerine başlayan Kaymakam Cıbır; “Muhtarlarımız köy bütçesinden harcama yapmak için yazı istiyordu. O yazıyı kaldırdık. Muhtarlarımız bize gelmeden harcama yapabilirler. Bir diğer husus yaşlılık aylığı bağlanmasında değişiklik oldu. Yaşlılık aylığı bağlanması kolaylaştı. Halk arasında bakım parası diye bilinen raporlu aylıklarda herhangi bir değişiklik olmadı” diye konuştu.
Konuşma sobrası soru ve önerileri almak isteyen Tosya Kaymakamı Yusuf Cıbır bir anda Akbük köyü muhtarının ''Kaymakam bey siz böyle uygulama yaparsanız biz muhtarlar daha çok dürüst oluruz''dedi.Muhtarın bu çıkışı bir anda salonda başta Tosya Kaymakamı Yusuf Cıbır olmak üzere kısa süreli şaşkınlığa neden oldu.

Toplantı seçim ile devam etti. İl genel meclis üyeleri Yusuf Arpacı ve İlyas Çakır oy çokluğu ile Birlik temsilciliğine seçildi.

Birlik encümenine aday olan 4 muhtardan Kadri Eken 35 oy ve Sait Mergen 31 oya alarak birlik encümenine seçildi.

Yeni seçilen muhtar üyelere teşekkür eden muhtarlar başarılar diledi.





Editör: TE Bilisim