HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) –  Kastamonu’nun Tosya ilçesinde yaklaşık bir ay önce yıkımı yapılan eski Hükümet Binası çevresinde bulunan malzeme artıkları ve elektrik direklerinden kopan teller çevreye tehlike saçıyor.

İlçenin Cumhuriyet meydanında bulunan Eski Hükümet binasının yıkım çalışmaları sonrasında projesi onaylanan yeni binanın ihale süreci beklenmekte. Titizlikle yapılan hükümet binası ve Emniyet müdürlüğü yıkımı ve hafriyat çalışmaları kısa sürede tamamlandı.

Yıkım sonrasında Hükümet binasının yanında yer alan elektrik direklerinde enerji nakil hattı iptal edilerek kablolar yetkililer tarafından kopartıldı.

Kopan elektrik telleri aradan geçen süre içinde kaldırılmayarak yerlerde atıl bir durumda durmaktadır. Elektrik kablolarının açıkta olması ve kabloların soyulmuş vaziyette durması çevredeki insanları korkutuyor. Durumu fark eden vatandaşlar elektrik direğine yanaşmaktan korkarken, onlarca kişi ise tellere takılarak düşme tehlikesini fark bile etmeden kabloların yanından, arasından geçmeye çalışmaktadır.

Vatandaşlar özellikle öğrencilerin yol güzergâhında yaya kaldırımında bulunan kabloların kaldırılması için yetkililerden çalışma yapılmasını talep etmekte.

  (SDA-










 

Editör: TE Bilisim