İlçemiz Fevzipaşa Mahallesinde bulunan sırlarla dolu Koç Baba Türbesi ziyarete açıldı. Koç Baba olarak bilinen türbenin sırlarla dolu olduğuna mahalle sakinleri çok defa şahit olmuş.

İlçemizin ıssız bir köşesinde ormanlık alanın sınırında yatan Koç Baba’nın yanında gizemli bir meşe ağacı var.  Mahalle sakinlerinin anlattığına göre meşe ağacının dallarını kesen kişi hayatını kaybetmiş. Yine aynı meşe ağacının dallarını yakmak için evine götüren bir kişi ağacın dallarını koyduğu yerde kendiliğinden yanmaya başlamış. Komşularının haber etmesi üzerine meşenin dalları alınan yere götürülmüş ve yangın kendiliğinden sönmüş.  O günden bu güne mahalle sakinleri gizemini çözemediği bu meşe ağacına bir daha ilişmemiş.


Koç Baba Türbesi’ni anlatmaya devam eden mahalle sakinleri türbenin bir sırrını daha paylaştı.

Yağmur duası için gelen bir grup bayanın yemeklerini yiyip dualarını ettikten sonra bulutsuz açık havada yağmur sel olup akmış.

Yine mahalle sakinlerinin ifadesine göre türbenin karşısında bulunan çam ağacının altında her gece saat 23.00 ten itibaren ateş yanıyormuş.



Sırlarla dolu olan ve kerametleri mahalle sakinleri tarafından bilinen Koç Baba Türbesi Fevzipaşa Mahallesi Muhtarı Bayram Karacan’ın girişimleri ile temizlenerek ziyarete açılmış.

İlk olarak Belediye ekipleri tarafından etrafı çöplerden temizlenen Koç Baba Türbesi çakıl dökülerek çamurdan kurtarılmış.

Gizemli meşe ağacının altında sade bir mezar olarak bulunan türbe etrafına beton duvar çekilerek hayvanların türbeye girmesi önlenmiş.


Mahalle Muhtarı Bayram Karacan’ın öncülüğünde çalışmalar devam ediyor. Türbenin temizlenerek ziyarete açılmasının ardından ziyaret gelen bayanlar için okuma evi yapılacak. Buraya gelen bayanların ziyaretlerinde rahatlıkla Kur’an-ı Kerim okuyabileceği gibi mevlit de yapabilecekler.  

Editör: TE Bilisim