Proje, 28 Nisan 2013 tarihinde Valimiz Sayın Erdoğan BEKTAŞ ve Eşi Esma BEKTAŞ, Vali Yardımcısı Atila KANTAY ve Eşi Müjgan KANTAY, genç katılımcılar, otizmli çocuklar ve ailelerinin katılımı ile gerçekleştirilen değerlendirme toplantısı ile son buldu.

Değerlendirme toplantısında konuşan Valimiz Sayın Erdoğan BEKTAŞ konuşmalarında;

“Burada ulaşabildiğimiz çocuk sayısını da görüyorsunuz. Türkiye de bu işin yapılma oranını da herkes biliyor. Yapılan iş  çok güzel. Ama daha yapacak çok işimiz var. Zamanımızı, mesaimizi, emeğimizi yapmamız gereken işlere harcarsak,  bir birimize yaslanmayı, tutunmayı başarırız. Biz daha 7 tane çocuğumuza  ulaşabilmişiz. Yaptıklarımızla elbette mutluyuz, memnunuz, gurur duyuyoruz ama yapacaklarımıza bakınca daha çok işimiz var. Emekleriniz için, gönlünüz için, çabalarınız için, fedakarlıklarınız için sizlere teşekkür ediyorum, ailelerine kolay gelsin diyorum” dedi.


  

“Keşfetmeye Hazır mısın? “ Eylem 1.2 Gençlik Girişimleri projesi”

Proje Kapsamında ;

On altı imkanı kısıtlı genç katılımcı ve on iki otizmli çocuk ile çalışıldı, projede genç katılımcı grubumuza düzenli aralıklarla Avrupa Birliği, Ulusal Ajans, Gençlik Girişimleri, Proje Hazırlama konularında eğitimler verildi. On iki otizmli çocuğa sanat ve İngilizce drama dersleri verildi. Aldıkları dersler sonrası otizmli çocuklarımızda önemli gelişmeler gözlemlendi oyun hamuruna dokunamayan çocuklarımız oyun hamuru ile şekiller yapmaya ve dokunmaya başladı, göz teması ve dikkat süreleri ciddi oranda uzadı iki çocuğumuz RAM raporları iptal edilerek özel eğitim merkezlerinden mezun oldular, iki çocuğumuzun daha çok kısa sürede mezun olacağı bilgisi özel eğitim uzmanları tarafından bildirildi, dört çocuğumuzda ebru sanatına özel yetenekleri olduğu keşfedildi, üç çocuğumuz İngilizce dil eğitimine özel yetenekleri olduğu keşfedilip bu alan da gelişmeleri sağlandı.

Projenin Amacı:

Otizmli çocukların sosyal açıdan imkanı kısıtlı gençlerle bir araya gelerek  Ebru, Polimer kil, seramik ve drama yolu ile İngilizce çalışmaları ile gençlerde farkındalık yaratarak otizmli çocukları sosyal hayata dahil etmeyi amaçlamaktadır.


 

Projenin Kazanımları:

Otizmli çocuklar için; sanat etkinlikleri ile bekleme, sıra alma, bütünü anlamlandırma becerilerini geliştireceklerdir. Ciddi özgüven sorunu yaşayan bu çocukların, yaptıkları çalışmalar neticesinde uygun pekiştirmeler ile özgüvenleri desteklenecektir. Bunlar neticesinde sosyal hayata daha kolay dahil olacaklardır.

Katılımcılar İçin;

toplumsal duyarlılık kazanacaklar, toplumsal sorunların çözümlerinde aktif rol alacaklar, özel gereksinimli bireylerle çalışma fırsatı bulacaklardır.


Toplumsal açıdan;

Uygun eğitim olanakları sunulduğunda otizmli çocuklarında çeşitli alanlarda başarılı olabilecekleri gösterilecektir.

Yapılan proje ile genç katılımcı grubu ve otizmli çocuklarımızın aileleri gördükleri olumlu gelişmeler neticesinde Kastamonu Valiliğimizin bu projenin ikinci aşamasını bir an önce hayata geçirilmesi hususunda dilek ve temennilerini Valimize ilettiler.

Editör: TE Bilisim