Tosya’nın Kastamonu iline çıkış kapısı olarak görülen tarihi Kemer Köprü şu an ki durumu ile ilçeye yakışmayan görüntü veriyor.Kastamonu Anıtlar kurulunun köprü ile ilgili çalışma yapması bekleniyor

Tosya’nın önsözü niteliğinde olması gereken ve ilçe girişlerindeki köprü veya benzeri yerlerin hızlı bir şekilde gözden geçirilerek yeni projelerle düzenlenmesi gerekmektedir.   

İlçenin en önemli giriş ve çıkış noktalarından biri olan Kemer Köprü’nün bakımsız ve viran bir şekilde görüntüsü ilçeye gelen misafirlerin gözünde olumsuz etki oluşturmakta. Üzerinde rastgele asılmış reklam levhaları ve duvarlarına yazılmış yazılarla çevredeki vatandaşları rahatsız etmekte.

Görüşlerini aldığımız vatandaşlar ‘’Tosya girişine ilçenin tarihi ve kültürel özelliklerini yansıtacak bir proje hazırlanarak tarihi Kemer Köprü yeniden düzenlenmeli. Tosya – Kastamonu yolunda yaşanan sıkıntılı yolculuk sonrasında ilçeye ziyaret gelen misafirler Tosya girişindeki bu tuhaf yapı ile karşılaşıyor. Ayrıca üzerindeki reklam levhalarının hangi izinle yerleştirildiği de ayrı bir soru işareti. İlçenin yetkililerinin özellikle tarihi köprü estetiğini bozan bu levhalara acil bir çözüm bulmasını istiyoruz’ ’dediler.

www.tosyahaberleri.com haber sitesi olarak vatandaşlarımızın talebini gündeme getirip Tosya’nın en önemli giriş ve çıkış noktası olan Kemer Köprü ile ilgili bir çalışma yapılarak ilçenin kültürel özelliğini yansıtan bir konuma getirilmesi konusunda yetkililerden çalışma beklemekteyiz.

Köprünün şu anki görünümü




Örnek Proje



Editör: TE Bilisim