Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin beraberinde, Su ve Kanalizasyon Hizmetleri Müdürü aynı zamanda Belediye Başkan Yardımcısı Niyazi Çil ve Çevre Koruma Müdürü Sıtkı Danacı ile birlikte T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Rıfat Kayaoğlu'nun ziyaret etti.

Bakanlığı ilgilendiren konularda Tosya ile ilgili detaylı bilgiler veren heyet özellikle Devrez Vadisinde çeltik ekilen arazilerin toplulaştırmasında bazı sorunlar olduğunu ve toplulaştırmanın tamamlanmasının önem arz ettiğini ifade ederken parçalı arazilerin vermiş olduğu sıkıntılar dolayısıyla Tosyalı çiftçilerin başka bölgelerde ekim yaptığını ve kendi arazilerinin boz kaldığını dile getirdi.

Konuyla ilgili Özel Kalem Müdürü Kayaoğlu'na detaylı bir dosya sunan Belediye Başkanı Kazım Şahin Tosya'nın çeltik üretimi konusunda kapasitesinin oldukça yüksek olduğunu belirterek arazi toplulaştırma sorunun çözülmesinin ardından Tosya pirincinin yine hakettiği değere kavuşacağını belirtti.

Ziyaret sonrası kısa bir değerlendirme yapan Başkan Şahin; " Tosyamız başta pirinci olmak üzere tüm değerleriyle birlikte bizim başlıca sevdamız ve bu değerlerini hak ettiği yere ulaştırmak da görevimizin asıl maksadıdır. İnsanına verdiğimiz değerin yanı sıra bizi biz yapan tüm bu öğeleri baş tacı yapacak ve ilçemizin bir adım ileriye gitmesi için de gece gündüz demeden yollara düşecek, yerel yöneticiler olarak devamlı ilgili mercilerin kapısını çalacağız" dedi.
Editör: TE Bilisim