SEDAT AGACIKOĞLU

KASTAMONU(İHA) İçişleri Bakanlığınca son yayınlanan kararname ile Malatya Valiliği Hukuk Müşavirliğine atanan Tosya Kaymakamı Yusuf Cıbır düzenlenen veda yemeği programında gazetecilerle sohbet etti.

 Kaymakam Yusuf Cıbır veda yemeği programı sonrasında gazetecilerin bulunduğu masaya gelerek görev yaptığı 3 yıl değerlendirmesini yaptı. Kaymakam Cıbır konuşmasında görev süresi içinde Tosya’da görev yapan Ulusal ve yerel basın mensupları ile işbirliği içinde çalıştıklarını söyleyerek sözlerine şöyle devam etti’’ Bildiğiniz gibi ben basın mensupların çalışmalarını her zaman takdir ettim ve her ortamda sizlere ‘’Özgür Basın’’ olarak hitap ettim. Sizler yaptığınız haberlerle bizleri her zaman hizmet açısından teşvik ettiniz. Biz idarecilerin her zaman eleştiriye açık olmamız gerekir. Yapılan bir haberden dolayı biz idarecilerin haberi yapan gazeteciye tepki göstermekten ziyade o haberde bahse konu olan yanlış işi düzeltme yoluna gitmeliyiz. Eğer yaptığınız haber eleştiriye açık değil ise bence o haber özelliğini kaybetmiş haber olmaktan çıkmıştır ’’dedi.

 Tosya İHA muhabiri Sedat Ağacıkoğlu’nun Kaymakam Yusuf Cıbır’a Tosya’da hizmet yaptığınız 3 yıl içinde sizde derin etki bırakan veya sizi üzen bir olay oldu mu? Sorusu karşısında Kaymakam Yusuf Cıbır’’ Evet Sedat Bey 21 Ağustos 2015 tarihinde Suluca Köyünde meydana gelen Trafik Kazası sonrası köylü kardeşlerimiz D-100 karayolunu Trafiğe kapattı. Olayın bize intikal etmesi sonrası hızlı bir şekilde olay yerine gittik. Tabi bu sırada güvenlik güçlerimiz D-100 karayolunda gerekli tedbirleri aldı. Bizlerin köylü vatandaşlarımızla görüşüp yolun tekrar araç trafiğine açılması konusunda ikna etmemiz aşamasında köylülerle güvenlik güçleri arasında kısa bir gerginlik oldu. Bu olay beni o günlerde çok etkiledi ve üzdü. Allah’tan O gün Suluca köyü sakinleri ve güvenlik güçleri sağduyulu davranarak olaylar büyümeden kapandı ve D-100 karayolu araç trafiğine açıldı. Bundan başkada görev yaptığım süre içinde bizleri veya sizleri üzen herhangi bir olay olmadı’’ dedi.

 

  (SDA-

Editör: TE Bilisim