TKDK’nın başvuru çağrısı bilgilendirme toplantısına katılan Kaymakam Deniz Pişkin, “Tosya’dan proje gelmiyor” sitemi karşısında; Ziraat Odası ne iş yapar? diye sorarak, Ziraat Odasının çiftçiye proje hazırlama konusunda yardımcı olması ve örnek alınacak proje hazırlaması gerektiğini söyledi. 

İlçemizdeki potansiyel başvuru sahiplerinin bilgilendirilmesi amacıyla Tosya Mithat Boyner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesindeki bilgilendirme sunumu TKDK İl Koordinatörü Ahmet Kuyulu tarafından yapıldı.
Toplantıya Kaymakam Deniz Pişkin, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Ceylan Çayır, Denizbank Tosya Şubesi Müdiresi Elif Akacık, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akdiken, Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Necati Abacı, muhtarlar ve çiftçiler katıldı.

Sunumun ardından çiftçilerin, “proje nasıl hazırlanır”, “projeyi kimler hazırlar”, “danışmanlık firmalarını nereden buluruz”, “proje hakkında bilgimiz yok”, “Kastamonu merkez ve ilçelerinden proje çıkıyor, Tosya’dan niye çıkaramıyoruz”   soruları ve sitemleri karşısında Kaymakam Deniz Pişkin Ziraat Odası yönetimine “Ziraat Odası ne iş yapar?, Ziraat Odası çiftçiye niye yardımcı olmuyor?, Başkan paramız var niye proje hazırlamıyoruz?” diye sordu.

Toplantının sonunda konuşma yapan Kaymakam Deniz Pişkin, bu çağrılara proje sunacak tüm girişimcilere İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından gerekli müşavirlik hizmetinin sunulması yönünde talimat verdi. İlçe Tarım Müdürlüğü ve Ziraat Odasının tüm personelini proje konusunda seferber ederek, proje hazırlayacak tüm girişimcilere yardımcı olması gerektiğini söyledi.
  
TKDK İl Koordinatörlüğü, Kaymakam Deniz Pişkin’in talebi üzerine başvuru tarihleri başlamadan önce İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü çalışanları ve çiftçilere yönelik proje hazırlama eğitimi verecek.

Editör: TE Bilisim