SEDAT AĞACIKOĞLU
  KASTAMONU (İHA) - Kastamonu’nun Tosya ilçesi Suluca Köyünde,Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapılan afet konutlarında sona gelindi.

   Tosya Kaymakamı Yusuf Cıbır,Ak Parti Tosya ilçe başkanı Metin Ekşi ve beraberinde ki heyetle Pazar günü Suluca Köyü’nde ki inşaatlarda incelemelerde bulunarak, çalışmaların son durumu hakkında yetkililerden ve çalışanlardan bilgi aldı.

   İncelemelerle ilgili İHA muhabirine bir açıklama yapan Kaymakam Yusuf Cıbır, 5543 sayılı İskân Kanunu kapsamında,  Kastamonu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından ilçeye  bağlı Suluca Köyü’ne  103 adet afet konutu inşa edildiği ve inşaatlarda sona gelindiğini söyledi.

   103 konuttan  ilk etap da 67’sinin  inşa edildiğini söyleyen Kaymakam Yusuf Cıbır,” İlk etapda  67 konutun yapıldığını ve bir kısmının bitirilerek hak sahiplerine teslim edildi.Geri kalan afet konutları da en kısa zamanda bitirilerek hak sahiplerine teslim edlecek.Suluca Köyümüzün Merkez ve Site Mahallelerinde ikamet eden vatandaşlarımızın taşınacağı konutlar, depreme dayanıklı olarak inşa ediliyor.Konutların yapılmasında emeği geçen tüm çalışanlara teşekkür edeyorum,Afet konutlarına yerleşeçek hak sahiplerine de yeni evlerinde sağlıklı ve mutlu bir yaşam dilerim''dedi.
Kaymakam Cıbır yaptığı incelemede İlçe başkanı Metin Ekşi'ye ''başkan gördüğüm kadarı ile afet evleri inşaatında sona gelindi.İnşallah konutlar tamamlandığında hak sahiplerine evlerinin anahtarlarını teslim ederiz''dedi.






Editör: TE Bilisim