SEDAT AGACIKOĞLU

KASTAMONU(İHA) – Kastamonu’nun Tosya ilçesi Kese Kuşak Odası Genel Kurulu yapıldı. Genel kurul toplantısına Kaymakam Mehmet Türköz,  Belediye Başkanı ve Ak Parti Belediye Başkan Adayı Kazım Şahin, MHP Tosya İlçe Başkanı İsmail Yur, MHP Tosya Belediye Başkan Adayı Mustafa Mola, Bağımsız Belediye Başkan Adayı Sacittin Börekçi, KESOB Başkanı Dursun Ergin, misafirler ve oda üyeleri katıldı.


Divan teşekkülünün oluşturulmasının ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Odanın gelir gider hesapları okunarak oy birliği ile kabul edildi. Odanın 2014 yılı tahmini bütçesi okunarak oybirliği ile kabul edildi.

Gündemde yer alan maddelerin görüşülmesinin ardından belediye başkan adayları birer konuşma yaptı.


Toplantıda konuşan Bağımsız Belediye Başkan Adayı Sacettin Börekçi Tosya için önemli projelerinin olduğuna vurgu yaparak,’ seçimin esnafımıza ve ilçemize hayırlı olsun’ dedi.

MHP Tosya Belediye Başkan Adayı Mustafa Mola da konuşmasında; “sekizincisi yapılan bu son olağan genel kurul toplantısı sükûnet içinde sakin bir şekilde geçti bunda  esnaf arkadaşlarımızın katkısı çok büyük onları takdirle karşılıyorum. Onlara teşekkür ediyorum.  Seçimin odamıza ve esnafımıza hayırlı olmasını diliyorum yeni görev alacak arkadaşlara başarılar diliyorum” dedi.

Genel kurulda konuşan Belediye Başkanı ve Ak Parti Tosya Belediye Başkan Adayı Kazım Şahin;” Hani derler ya yüze yüze kuyruğuna geldik diye son tur genel kurul inşallah daha sonra da KESOB’un yönetimi şekillenecek memleketimize hayırlı olur diye düşünüyoruz. Bu odamız Osmanlıdan gelen bir gelen bir örgütlenme yapısı diye öyle duyuruldu. Çok güzel tabi Tosya’mızın kesesi kuşağı çok bilindik dışarıda da aranan sorulan izlenen bir ürünümüz. Bugün artık kaybolmaya yüz tutsa da yaşatıyor olmak böyle bir yapı içinde örgütlü yapı içinde bulunmak çok güzel. Geçmişten bugüne kadar emeği geçenlere Tosyalılar adına çok teşekkür ediyorum, yeni görev alacak arkadaşlara da başarılar diliyorum” dedi.


Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. İlçemizde faaliyet gösteren odalar içinde en eski ve en fazla bayan üyeye sahip Kese Kuşak Odası’nda Seyfi Bektaş tekrar başkan seçilerek güven tazeledi. 

Editör: TE Bilisim