Kastamonu merkez belediyesince düzenlenen ve festival havasında kutlanan Türk Dünyası Günleri başta olmak üzere ilçe belediyelerinin öncülüğünde gerçekleştirilen birçok festival, ilimize büyük hareketlilik ve renk getirecek.

Bazı festivaller Ramazan ayı öncesinde yoğun bir programla gerçekleştirildi. Bunlardan Araç Belediyesi’nin öncülüğünde düzenlenen 8’inci Araç Hacıbekir Şekerciler Pastacılar ve Yayla Kültürü Festivali, 29-30 Haziran ve 1 Temmuz 2013 tarihlerinde 3 gün süren etkinliklerle kutlandı. (Ayrıntılı bilgi için: 

Küre Belediyesi’nin öncülüğünde düzenlenen 4’üncü Küre Kilim Festivali de Ramazan ayının hemen öncesinde 5-6-7 Temmuz 2013 tarihlerinde gerçekleştirildi. (Ayrıntılı bilgi için:

18. Cide Rıfat Ilgaz Sarı Yazma Kültür ve Sanat Festivali ile 15. Pınarbaşı Doğa Turu ve Kültür Festivali de yine Ramazan ayına girmeden hemen önce, 5-6-7 Temmuz 2013 tarihlerinde zengin bir sanatçı kadrosuyla kutlandı. 

Şimdi, Ramazan ayının sona ermesiyle birbiri ardına başlayacak diğer festivaller için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. Kastamonu’ya hareketlilik getirecek olan festivallere sayılı günler kalırken, kutlama programları da bir bir belli olmaya başladı.

İşte, Kastamonu’da önümüzdeki haftalarda düzenlenecek olan festivallerin adları, tarihleri ve festivallerde sahneye çıkacak olan ünlü sanatçılar:



Editör: TE Bilisim