HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

  KASTAMONU (İHA) - Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz Belediye Başkanı Kazım Şahin’e iadeyi ziyarette bulundu.

İlçeye gelişlerinde Vali Karadeniz’i Belediye Başkanı Kazım Şahin, İlçe Jandarma Komutanı J. Ütğm. Özgün Yapağı, İlçe Emniyet Müdürü Kazım Ejder, Ak Parti Tosya İlçe Başkanı Metin Ekşi, Belediye Başkan Yardımcısı Fazıl Ateş karşıladı.

Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin’in odasında gerçekleşen görüşmede Başkan Şahin ‘’  Sayın Valim Kastamonu Üniversitesine Tosya Meslek Yüksekokulu ek binası ve kampüs binasının inşaatının tamamlanması için bu güne kadar çok mücadele ettik. Fakat son zamanlarda artık teker taşa dayanmıştı. Bizlerde yeni Üniversite kampüs binamızın tamamlanması için değişik girişimlerde bulunduk. AK Parti Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Mehmet Muş bu konuda yardımcı oldu bize. Kalkınma Bakanlığı aracılığıyla Kastamonu Üniversitesine Tosya Meslek Yüksekokulu tamamlama ödeneği şeklinde 3 milyonluk bir hibe yardımında bulundu. Şu an para Kastamonu Üniversitesi kasasında. Bizde dernek olarak inşaatımızı bu noktada durdurduk.  Kastamonu Üniversitemize bu haliyle devrediyoruz. Ve bundan sonra bu sene içinde bu ödenekle bu inşaatı tamamlamayı hedefliyoruz. Ve akabinde de yaklaşık 5 bin öğrenciyle mini bir Tosya Teknik Devrez Üniversitesi yolumuzda hızla ilerleyeceğiz ’’dedi.

Vali Yaşar Karadeniz basın mensuplarına yaptığı açıklamada ‘’Aslında ben bugün Tosya’ya başkana iade-i ziyarette bulunmak için gelmiştim. Başkanın Tosya Meslek Yüksek Okulu inşaatı için yaptığı açıklama benim içinde müjde ve sürpriz oldu. İnşallah kısa zamanda Meslek Yüksek Okulunun İnşaatı tamamlanır. Bu durum hem Tosya’ya hem de Kastamonu’ya hayırlı olsun’’ dedi.

Vali Yaşar Karadeniz Belediye ziyaretinin ardından Organize Sanayi Bölgesi ile Tosya ziyaretine devam etti.







Editör: TE Bilisim