Afyonkarahisar’da askeri cephanelikte el bombalarının tasnif işlemlerinin yapıldığı sırada meydana gelen patlamada 25 asker şehit oldu. Askerlerin kimliklerinin DNA testiyle belirlenmesinden sonra cenazeler, Pazar gününe kadar ailelerine teslim edilecek.

Türkiye, güne 25 şehit haberiyle uyandı. Dün gece saat 21.15 sıralarında, Afyonkarahisar'ın Ataköy ilçesindeki 500. İstihkam Ana Depo Komutanlığı Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'ndaki mühimmat deposunda patlama ve ardından yangın meydana geldi.

İlk bilgiler, yaralı askerler olduğu ve 20'ye yakın askere de ulaşılamadığı yönündeydi. Tablonun günün ışımasıyla birlikte ortaya çıkacağı belirtilmişti ve öyle de oldu. Acı haber TSK ve Bakan Veysel Eroğlu tarafından verildi: 25 şehit.

Şehitlerin kimlikleride gün içerisinde yapılan kontrollerde yavaş yavaş belli olmaya başladı.

İlk belirlemelere göre Kastamonu ilinden 2 şehit olduğu açıklandı.

Fatih Şalgam (Kastamonu - Devrakani Habeşli Köyü )

Ayhan Kurtsu (Kastamonu Darabük Köyü )

Şehit haberini duyan ailelerin yüreklerine ateş düştü.

Devrekanili Şehit er Fatih Şalgam'ın amcası Mehmet Şalgam, çok üzgün olduklarını söyleyerek, "Canımızdan bir parça gitti, ne söyleyeceğimi bilemiyorum. Ancak burada ihmal olduğunu düşünüyorum. Yüreğimiz yandı. 25 askerimiz şehit, milletimizin başı sağolsun" dedi. 

Şehit cenazeleri Pazar günü ailelerine teslim edilecek ve ardından şehit cenazesi düzenlenerek defn edilecek.
Tosyahaberleri.com olarak Şehitlerimize Allah'tan rahmet Ailelerine ise başsağlığı diliyor ve Aziz Türk Milletinin Başı sağolsun diyoruz.

Alaattin Keşoğlu (DHA)

Editör: TE Bilisim