HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) - Kastamonu'nun Tosya ilçesinde bir ailenin kestiği kurbanlık hayvanın tüberküloz hastalığı taşıması, tedirginliğe neden oldu.

İlçenin Menderes caddesinde evlerinin bahçesinde kurbanlarını kesem aile gördükleri manzara karşısında perişan oldular. Bayramın ikinci günü kurban edilen dananın tüberkülozlu (verem) olduğu belirlenince, kesim durdurup ilçe belediye ekiplerine haber edildi. Belediye işçileri römork kısmı kireçlenmiş traktör ile gelerek kesimi yapılan ve parçalara ayrılan kurbanlığı çuvala koyarak imha edilmek üzere traktöre yüklediler.

Kurbanlık kesimi yapan aile bireylerinden bir Bayan ‘’ Bayramın ikinci günü kurbanlık kesimi yaptık. İstanbul’dan akrabalarımızda vekâlet yolu ile kurbanlık tan hisse sahibi oldular. Evin bahçe kısmında kurbanlığımızı kestik. İlk başlarda her şey normal gidiyor idi. Daha sonra kurbanlığın ciğer kısmında bir tuhaflık olduğunu fark ettik. Kurbanlığı hisse hisse parçalamaya başladığımızda hayvanın hemen hemen her tarafında yeşillikler ve küçük küçük yumurta şeklinde baloncukların olduğunu gördük. Hemen Belediye ekiplerini arayarak durumu kendilerine anlattık. Belediye görevlileri bir traktör ile gelerek hastalıklı kurbanlığı imha etmek üzere götürdüler. Biz şimdi ne yapacağız bilemedik. Acaba kesim sırasında hastalık bize de bulaştı mı bilemiyoruz. Ayrıca hastalıklı çıkan bu kurbanlığımız dan doğan mağduriyetimiz devlet tarafından karşılanır mı hiçbir bilgimiz yok. Yetkililerden cevap ve yardım bekliyoruz’’ dedi.









Editör: TE Bilisim