Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hüsnü Acar, Beytüşşebap’ta şehit edilen 10 Mehmetçik için yayımladığı başsağlığı mesajında; Türkiye için oyun oynayanlar Türk insanının ayaklarını altında ezilmeye mahkumdur, dedi.

Acar’ın konuya ilişkin açıklaması şöyle;

“Son 30 yıldır, ülkemizin bölünmesi ve parçalanması için başta ABD ve İsrail olmak üzere dış güçlerin destekleri ile oynanan oyunlar her geçen gün tehlikeli boyutlara ulaşmaya başladı.

2000 yılında PKK denen terör örgütü bitirilirken sonradan sanki Türkiye’de Türk-Kürt ayırımı varmış ve Kürtler’e ayrı ayrı özgürlük verilme gibi komik yasalarla şımartılması ile bugünlere gelindi.

Türkiye, artık her gün 3-5-10 vatan evladını şehit verirken geçmişte “Mehmetçik için kelle”, “2-3 Mehmet’in ölmesi ile Meclis toplanmaz” diyenlerin ne acıdır ki “2 ilimizi kaybettik” gibi cümlelerle aczi kabullenmelerini hayret, şaşkınlık ve esefle izliyoruz.

Türkiye, savaş yıllarında yokluk, sefalet çekti ama buna rağmen bağımsızlığı uğruna kimseye taviz vermedi. Kan verdi, can verdi ama yılmadı, yıkılmadı. Bunu bütün dünya bilirken 2-3 bin kişilik çapulcu ve onu destekleyenler bilmezden gelmeye devam etmektedirler.

Son bir ay içinde 30’u bulan şehit sayısı gergin sinirleri, sabır katsayısını ve sabrı son noktaya getirdi. Binlerce üniversite mezunu iş için yıllarca KPSS sınavında ter dökerken dağdaki teröristi indirmek için iş vaad edilirse, terörün yanı sıra ekonomik patlama da beraberinde gelir..

Türkiye’yi Mısır, Libya, Cezayir gibi görenler ve görmek isteyenler Türk’ün, Türkiye’nin ne olduğunu tarih kitaplarından öğrensinler. Türkiye için oyun oynayanlar Türk insanının ayaklarını altında ezilmeye mahkumdur.

Dün Beytüşşebap’ta terör örgütü tarafından şehit edilen 10 Mehmetçik’in acısı yüreklerimizi bir kez daha dağlamıştır. Şehitlik mertebesine ulaşan Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet, kederli aileleri ve yakınları ile bütün Milletimize sabır ve başsağlığı diliyor, acılarını paylaşıyoruz…”

Editör: TE Bilisim