Koordinasyon Kurulu Toplantısı’na katılan kurumlar, 2013 yılında yapılan, 2014 yılında yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgiler verdiler.

İl Koordinasyon toplantısında söz alan Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin,D100 Karayolu ile ilgili sıkıntıları anlatırken Vali Erdoğan Bektaş ise Tosya'ya verilen sözlerin en kısa zamanda tutulması talimatını verdi.''Karayolları teşkilatının Tosya ile arasında kan davası mı var?'diye sordu.

Vali Erdoğan Bektaş Tosya yolunun her noktasına geçit yapamayız .İnsanlar o yolla yaşamayı öğrenmelidir''diye konuştu.

“5 YILDIR AYNI KONU”

Toplantıda söz alan Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin ''Beş yıldır aynı konunun konuşulduğunu ve 10 km bir alanda Tosya'da sıkışıp kaldıklarını söyledi.  Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, “Şu anda İstanbul istikameti tek şeride düştü. Bu yolun altından su hattı geçiyor.

Hatta meydana gelen sıkıntıdan dolayı saniyede 55 litre su basamıyoruz. Bu su altta göçük yaratabilir, üzerinden ağır tonajlı kamyonlar geçiyor. Allah korusun her an bir olumsuzluk yaşanabilir. Mart’a kadar çözmezsek Tosyalı bizi topa tutar” diyerek sitemini dile getirdi.

Konuşmalar üzerine bir değerlendirmede bulunan Vali Erdoğan Bektaş, “Karayolları ile Tosya arasında kan davası mı var?” diye sordu ve “Bana verilen sözler tutulacak” dedi.


Kaynak: Kastamonu Açıksöz Gazetesi


Editör: TE Bilisim