Kastamonu-Karabük-Çankırı nın bir bölümü yani İl Sınırına kadar-Bartın ve Zonguldak illerinden sorumlu olan Karayolları 15.Bölge Müdürü Sami UYAR, 90 kilometre uzunluğundaki İnebolu-Kastamonu yolunun 17 kilometre kısalarak 73 kilometreye ineceğini açıkladı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali YILDIRIM 'ın İnebolu yolu ile ilgili açıklamalarının ayrıntılarınada değinen Bölge Müdürü Sami UYAR,ın belirttiği proje uygulandığı taktirde Yiğit İnebolu ya Ankara dan gelenlerin sıkıntısız olarak 4 saatte ilçeye ulaşabilecekleri sanılıyor.

Evet Manşetten verilen haber biz Tosyalı hemşerilerimizi   her ne kadar heyecanlandırsa da haber içeriğini okuyunca bizlerde bir hayal kırıklığına  ve üzüntüye  neden oldu. İnebolulu kardeşlerimiz adına sevinmek ve imrenmemek elde değil.

Yıllardır Siyasiler tarafından Tosya – Kastamonu yolu ile ilgili söylemlerin ikinci bir bahara kaldığı Yolun kısalması veya Duble yol olması ile ilgili Tosya-Kastamonu ve de Ankara üzerinden yapılan çalışmalardan bir sonuç alınamadığı ortaya çıkmış oldu.

İnebolu –Kastamonu yolunun 2012 yılında ihaleye çıkartılması ve tamamlanması   konusunda yaptığı başarılı çalışmalarından dolayı İnebolu halkını  ve emeği geçen tüm Siyasi Partileri tebrik ederiz.

Editör: TE Bilisim