2 Gündür yoğun kar yağışı sebebiyle 36 köy yolu kapalı iken kapalı köy sayısı 17'e kadar düştü. İstanbul'dan cenaze ile birlikte gelen yakınları yolların kapalı olması sebebiyle, Köye ulaşımda sorun yaşadılar. Kaymakamlık ve Belediye makamına giden vatandaşlar Karayolları ile irtibata geçerek söz konusu durumun acileyetini arz ederek Karayolları ekipleri Mısmılağaç köyüne sevk edildi. Gün boyunca yoğun ve duraksız çalışmalar sonucunda geçte olsa köy yolu ulaşıma açılarak, Cenaze köye götürülerek defin işlemleri başlatıldı.

Halen Tosya ilçe merkezinde birçok mahallede kar nedeniyle ulaşımda zaman zaman aksamalar meydana gelmekte. 2012 yılındaki yoğun kar yağışı bir eksikliği daha ortaya çıkardı. Yetersiz araç kapasitesi yüzünden Belediye ekipleri Tosya'nın her yerine ulaşamazken öncelik ana yollar ve merkezi ulaşımın sağlandığı yerlerde çalışmalara başlanarak devamında sorun teşkil eden bölgeler analiz edilip çalışmalar o bölgelere doğru sevk ediliyor.

Tosya D-100 Karayolu trafiğinde de zaman zaman ulaşımda tıkanmalar meydana gelirken, Karayolları ekipleri 3 gündür kar temizleme bu tuzlama çalışmalarını aralıksız yapmalarına rağmen trafikte kısa süreli aksamalar meydana gelmekte. Yurdun değişik bölgelerinden Tosya'ya gelecek olanların mutlak ve mutlak arabalarına zincir takmaları olası trafik tıkanmalarına karşın araçlarında üşümeye donmaya veya açlığa karşı tedbirli olmaları gerekmekte.

Zira D-100 Karayolunda meydana gelecek olan bir kazadan dolayı trafik saatlerce kapalı kalabilir bu durumlar mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır.



Doğan Haber Ajansı - Alaattin KEŞOĞLU

Editör: TE Bilisim