Bu yıl 9’cusu düzenlenen İzmir Travel Türkey Fuarı geçtiğimiz gün törenle açıldı. Fuarın açılışına Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin BABAŞ, Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin ARSLAN, Tosya Belediye Başkanı Kazım ŞAHİN, İhsangazi Belediye Başkanı Zühtü DANACI, Pınarbaşı Belediye Başkanı Mehmet YILMAZ, Daday Belediye Başkanı Hasan Fehmi TAŞ, Kastamonu İGM Başkanı Mehmet KAYIKÇI, Katso Başkanı Selçuk ARSLAN, Kesob Başkanı Dursun ERGİN, katıldı.

Kastamonu Valiliği, Kastamonu Belediyesi, Tosya Belediyesi ve sivil toplum kuruluşlarının katıldığı İzmir Travel Turkey Fuarı Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’ın katılımıyla farklılık yarattı.

Kastamonu ve ilçelerinin ekonomik, kültürel değerlerinin tanıtıldığı İzmir Travel Turkey Fuarı’nda Kastamonu Pastırması, Taşköprü Sağrımsağı dağıtılırken  Tosya’nın ise dünyaca ünlü meşhur pirinci görücüye çıktı.

Yöremize ait ürünlerin sergilendiği fuarda en büyük ilgiyi Tosya Pirinci gördü. Ziyaretçilerden tam not alan Tosya Pirinç Pilavı İzmirlilere ve İzmir’deki hemşerilerimize ikram edildi.

Tosya’nın Meşhur Pirinç Pilavı’nı kendi elleriyle ikram eden Belediye Başkanı Kazım Şahin Tosya’nın kültürel ve ekonomik değerlerini İzmir’e taşıdıklarını belirterek; “Tosya olarak yöresel ürünlerimizi ve kültürel değerlerimizi tanıtmak için buradayız. Deyim yerindeyse İzmir’e çıkartma yaptık. Tosya stantları büyük ilgi görüyor, ziyaretçi akınına uğruyor. İzmirlilere Pirinç Pilavı ikram ettik. Tosya Pirincinin Lezzeti İzmirliler tarafından bir kez daha test edildi, pirincimiz tam not aldı. Fuar boyunca ürünlerimizi ve değerlerimizi tanıtmaya devam edeceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.     

Belediye Başkanı Kazım Şahin'in elinden Meşhur Tosya Pirinç Pilavı’nın İzmirlilere ikram edildiği İzmir Travel Turkey Fuarı 13 Aralık 2015 Pazar günü sona erecek.





Editör: TE Bilisim