Derneğin kuruluş amacının, doğru ve tarafsız haberciliği destekleyerek, üye olan haber sitelerini okuyucuların haberlerini güvenle takip edebileceği, tarafsız olduğuna inanacakları yapıya dönüştürerek haber sitelerinin gerçek haberci kimliğini almasını sağlamak olduğu öğrenildi.

  Önemli Söyleşilerin,haberlerin, makalelerin, ve  köşe yazılarının yer aldığı İYADER  Bülteni,  Yurt içindeki bütün resmi kurumlara, sivil toplum kuruluşlarına, büyük firmalara, Türk büyükelçiliklerine ve Ticaret Ataşeliklerine gönderilecek. 

İnternet Yayıncıları Gazetecileri ve Yazarları Derneği  Başkanı Sedat Ağacıkoğlu dernek hakkında bilgiler vererek şunları söyledi.

“Öncelikle  bu derneği kurmak için birlikte yola çıktığımız ve tüm çalışmalarını titizlikle yerine getiren, habercilikte doğru ve dürüstlüğü ilke edinmiş olan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Derneğimizin önemli kuruluş amaçlarından birisi  tüm internet gazetecilerini tek çatı altında toplayarak,  doğru ve güvenilir haberleri okuyucularına buluşturmaktır” diyerek Ağacıkoğlu konuşmalarına şöyle devam etti.

“Biz bu bağlamda  Şubat Ayında ilk sayısını çıkardığımız İYADER  BÜLTENİ,  halkın beklentilerini yöneticilere iletmek  için köprü vazifesi görecek ”dedi.

İYADER Bülteninin Şubat Ayından itibaren her ay düzenli olarak  çıkacağı öğrenildi.

Ayrıca '' İYADER BÜLTENİ '' 1.sayısı derneğin web sitesi www.iyader.com 'dan okuyup takip edebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim