19 Eylül Gaziler Günü Mesajı

İnternet Yayıncıları, Gazetecileri ve Yazarları Derneği Başkanı Sedat Ağacıkoğlu 19 Eyül Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayınladı. Ağacıkoğlu, TBMM tarafından Cumhuriyetin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ‘gazilik’ unvanı ve ‘mareşal rütbesi’ verilişinin 90. Yıldönümünün kutlandığını söyledi. Başkan Sedat  Ağacıkoğlu, “Vatanın her karış toprağı Şehit ve Gazilerimizden bizlere emanet ise, Şehit ve Gazlerimiz de bu toprakların bizlere yüce bir emanetidir. Asil milletimiz için şehitlik ve gazilik, onurların en büyüğü, şereflerin en yücesidir. Tarihin her döneminde Türk evlatları kutsal saydığı değerler uğruna gözünü kırpmadan, göğsünü siper ederek gazilik veya şahadet mertebesine ulaşmayı bilmiştir. Vatan topraklarımızı canından aziz bilip, bağımsızlığımızın korunması, ülkemizin her köşesinde huzur ve güvenliğin sağlanması için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan bir milletin evlatları olarak, Gaziler Günü’nde büyük bir kıvanç yaşıyoruz.

Milletimiz şehitlerini, şehitlerinin emanetlerini ve gazilerimizi daima başının üzerinde tutar. Bizler de vatanı, milleti, bayrağı için canları pahasına savaşan şehit ve gazilerimizin aziz emanetlerine sonsuza kadar sahip çıkacağız.

Bu duygu ve düşüncelerimle;  “Gaziler Gününü”’nü en içten duygularımla kutluyor, başta büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal etmiş olan gazilerimizi rahmetle, hayatta olan gazilerimizi de minnet ve şükranla anıyor değerli ailelerine saygılarımı sunuyorum’’dedi.

Başkan Sedat Ağacıkoğlu’nun 2011*2012 Eğitim-Öğretim yılı mesajı

İnternet Yayıncıları, Gazetecileri ve Yazarları Derneği Başkanı Sedat Ağacıkoğlu yeni eğitim-öğretim yılı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Ağacıkoğlu mesajında;

 “Çocuklarımızın çağın gereklerine göre yetiştirilmesine, toplum olarak en fazla önemi vermemiz gerekir. Bir ülkenin gelişmişlik düzeyi, nitelikli, eğitimli ve üretken insan gücüyle mümkün olabilmektedir .Gelişmiş Türkiye’nin yolu  da eğitimden geçmektedir. Çok iyi yetiştirilmiş gençlik, ülkemizin en önemli sermayesidir. Çağdaşlaşmanın ve ekonomik kalkınmanın temeli iyi yetiştirilmiş insandır. Günümüz dünyasında toplumların, ülkelerin çağdaşlık düzeyi eğitimde yakaladığı başarı, sahip olduğu bilim ve teknolojinin kalitesi ile ölçülmektedir. Ülkeler arasındaki zenginlik ve kalkınmışlık yarışı da en çok eğitimle kazanılabilir.Genç nüfusumuza iyi bir eğitim imkanı sağlandığı takdirde, ülkemizin güçlü bir ülke olmasının önünde hiçbir engel kalmaz.

2011 – 2012 Eğitim-Öğretim Yılının, başta öğrenci ve öğretmenlerimiz olmak üzere bütün toplumumuza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.



Editör: TE Bilisim