SEDAT AGACIKOĞLU

KASTAMONU(İHA) – İstiklal Marşı’nın kabulünün 95’inci yıldönümü Kastamonu’nun Tosya ilçesinde coşkuyla kutlandı.

Tosya Müftülüğü Konferans salonunda Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu tarafından hazırlanan program büyük ilgi gördü. Tosya Kaymakamı Yusuf Cıbır’ın de katıldığı törene, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Yüzbaşı Sefer Sezer, Tosya Belediye Başkanı yardımcısı Fazıl Ateş, İlçe Emniyet Müdürü vekili Zafer Çalık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Volkan Pullu, kamu ve kurum amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören daha sonra Yrd.Doç.Dr Nadir Yurtoğlu’nun sunumunu yaptığı ‘’Bir Dava Adamı Mehmet Akif ‘’ konulu konferansla devam etti. Konferans sonunda günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapıldı, slayt gösterileri sunuldu, öğrencilerin okuduğu şiirler, tiyatro gösterisi yapıldı. Daha sonra ilçede yapılan Mehmet Akif Ersoy’u Anma ve İstiklal Marşının kabulü ile ilgili yarışmada dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Program İl Milli Eğitim Müdürlüğü organizesinde ‘’ İstiklal Marşını Güzel Okuma Yarışmasında’’ dereceye giren öğrenciler İlçe Birincisi Elanur Karacan ( Mehmet Akif Ersoy İlkokulu),Esra Kotan ( Tosya İlkokulu ),Beyza Küçükçaparaz ( Dumlupınar İlkokulu ),Şevval Çavdar ( Namık Kemal Ortaokulu), Revzanur Çalışkan ( Fatih Ortaokulu) öğrenciler tarafından seslendirilen İstiklal Marşı ayakta alkışlandı.










Editör: TE Bilisim