Kastamonu’nun Tosya İlçesinde  Mehmet Akif Ersoy İlkokulu ve Ortaokulu tarafından düzenlenen İstiklal Marşımızın kabulünün 93.yıldönümünü kutlama ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programı Fatih Ortaokulu konferans salonunda gerçekleştirildi.


Saat 10.00 da başlayan programa Kaymakam Mehmet Türköz, Garnizon Komutanı J. Yzb. Sefer Sezer, Belediye Başkan Yardımcısı Fazıl Ateş, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Bozkurt, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikret Korkmaz, İlçe Müftüsü Mehmet Korkmaz, Orman İşletme Müdürü Kamuran Aydoğan, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.


Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Mehmet Akif Ersoy İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Şener Şen yaptı.


Şener konuşmasında; “milletlerin hayatında geleceklerine yön veren önemli olaylar kilometre taşı niteliğinde abide şahsiyetler vardır. Genç nesillerin yetişmesi geleceğe güvenle bakabilmeleri millet hayatında yeni değerlerin ortaya çıkabilmesi ve milli şuuru ayakta tutabilmek için bunların hatırlanması gerekir” dedi.


Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından hazırlanan İstiklal Marşımızın yazılması ve kabul süreci anlatan tiyatro gösterisi sunuldu.

Ödül olduğu için yarışmaya katılmak istemeyen Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’a katılması için yazılan mektubun okunması salondaki izleyicilerden büyük alkış aldı.


İstiklal Marşı’nın kabul edilme sürecini anlatan tiyatro sonunda İstiklal Marşımızın 10 kıtasının okunması ve daha sonra ‘Mehmet Toprak Oldu’ şiirinin okunması izleyicileri duygulandırdı.

Mehmet Akif Ersoy Oratoryosunun sunulmasının ardından İstiklal Marşı okuma yarışmasında birinci ve ikinci olan öğrencilere hediyeleri Kaymakam Mehmet Türköz tarafından verildi.


Mehmet Akif Ersoy İlkokulu ve Ortaokulu tarafından hazırlanan İstiklal Marşımızın kabulünün 93.yıldönümünü kutlama ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programı protokol üyelerinin öğrencilerle birlikte çektirdiği hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Editör: TE Bilisim