İş Güvenliği ve İş Sağlığı konusunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

ANKA Ortak Sağlık Güvenlik Birimi tarafından düzenlenen toplantı dün saat 15:00 te başladı. İlçe Halk Kütüphanesi konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya Tosya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Ekşi, Oda Genel Sekreteri Necati Abacı, mali müşavirler, işveren temsilcileri katıldı.

İş Güvenliği uzmanı Mehmet Ali Türkseven slayt eşliğinde İş Sağlığını,  “Bütün mesleklerde çalışanların bedensel, ruhsal ve sosyal yönden iyilik  hallerinin en üstün düzeyde tutulması, sürdürülmesi ve geliştirilmesi çalışmalarıdır” şeklinde tanımlayarak amaçlarını şöyle sıraladı. 

Öncelikle iş kazaları ve meslek hastalıklarını önlemek için;

Üretim süreçlerinde, önce verimlilik yerine, önce insan yaklaşımının benimsetilmesi,

Risk değerlendirmesi ve risk yönetimi yaklaşımının benimsetilmesi,

İşyerinde çalışan işçi sayısına bakılmaksızın, her çalışanın İSİG hizmetlerinden yararlanmasının sağlanması,

İşyeri sağlık ve güvenlik birimlerinin desteklenmesi,

İlk ve acil yardım hizmetlerinin organizasyonu,

Çalışanların eğitimi konusuna da değinen Türkseven, ülkemizde ise yıllık 100.000’ler seviyesindeki iş kazaları ve 1000’e ulaşan meslek hastalıkları sayısıyla yaklaşık 3,5 milyon işgünü kaybına sebep olduğunu söyledi.  Çalışanlara verilen eğitimin amaçlarını Sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamı oluşturmak,

Çalışanların sağlık ve güvenliğini sağlamak ve geliştirmek,

Üretimde güvenliği ve devamlılığı sağlamak,

Kaliteyi ve Verimliliği artırmaktır şeklinde sıralayan İş Güvenliği Uzmanı Mehmet Ali Türkseven, İş Sağlığı ve Güvenliğinin öncelikli hedefinin “çalışanları İş Kazası ve Meslek Hastalığından korumak” olduğunu söyledi.

Editör: TE Bilisim