01.01.2012 tarihinden itibaren yapım işi üstlenen yapı müteahhitlerinin inşaat, tesisat ve elektrik işlerinde yetki belgesiz usta çalıştırmalarına izin 
verilmemesi ilgili idarelerce ve yapı denetim kuruluşlarınca şantiyelerde yapılacak kontrollerde ustalık yaptıkları işe uygun yetki belgelerinin bulunup bulunmadığının denetlenmesi, hiçbir belge sahibi olmayan ustalar nedeni ile 3194 sayılı imar Kanunu gereğince cezalı duruma düşülmemesi için belge sahibi olmayan ustaların biran evvel geçici ustalık yetki belgesini almaya yönlendirilmelerinin gerektiğinin ifade edildiği açıklamanın devamı şöyle:

“Geçici ustalık yetki belgesinin alınabilmesi için inşaat ve tesisat işlerinde çalıştığına ilişkin müteahhitten alınacak yazı veya Sosyal Güvenlik Kuruluşundan alınacak belge ile bu yönetmenliğin yayımı tarihinden itibaren Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü veya Yapı Ruhsatı Düzenlemeye yetkili İdareye başvurulması zorunludur.

Ayrıca yine yapım işi ile uğraşan gerçek ve tüzel kişilerde Çorum Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne müracaat edip yapı müteahhidi belgesi alması gerekmektedir. 01.01.2012 tarihi itibariyle müteahhit belgesi olmayan kimse yapım işi yapamayacaktır.

Daha kaliteli yapıların yapılabilmesi için Yapı Müteahhitlerinin ilgili Belediyelerin, Yapı Denetim Firmaların ve ilgili tüm kurum ve kuruluşların bu konuda azami hassasiyeti göstermeleri uygun olacaktır. Bu uygulama Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından İlimizde Çevre ve Şehircilik Müdürlüğümüz tarafından yürütülmektedir. Bu konularla ilgili detaylı bilgi Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğünden temin edilebilir.”
Editör: TE Bilisim