Açılışa Kaymakam Mehmet Türköz, Belediye Başkanı ve Ak Parti Belediye Başkan Adayı Kazım Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Fazıl Ateş, Ak Parti Tosya İlçe Başkanı Naci Küçükmorkoç, Ak Parti Yönetim Kurulu üyesi Hasan Örü, İlçe Müftüsü Mehmet Korkmaz, İlçe Başvaizi Muhsin Özdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikret Korkmaz, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Cemalettin İpek ve Mesut Şeker, MHP Tosya İlçe Başkanı İsmail Yur, MHP Belediye Başkan Adayı Mustafa Mola, Belediye Meclis üyeleri Ali Mutlu, Hayrettin Eker, İsmail Ölmez, Din Görevlileri Derneği Başkanı Muammer Ömür, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Abdullah Mülayim,  din görevleri ve vatandaşlar katıldı.


Okunan Kur’an-Kerim’in ardından İlçe Müftüsü Mehmet Korkmaz, kısa bir konuşma yaptı. Korkmaz konuşmasında;”bugün burada bir ibadethaneyi halkımızın istifadesine sunmak üzere açmak için toplandık. Allahın evini O’na inanan, namazı dosdoğru kılan, zekatı hakkıyla veren ve O’ndan başka hiç kimseden korkmayanlar ancak iman eder diyor Allah bizde imanımızın tezahürü yaşantımızın tezahürü olarak imkanımız elverdiği müddetçe mahallelinin bu derneğin, Kamil Efendinin, muhtarın gayretiyle böyle bir küçük de görünse şirin bir Mescidin Caminin açılmasına vesile oldukları için kendilerine teşekkür ediyorum. Hayırlara vesile olmasını diliyorum. Memleketimiz milletimiz için beldemiz için Allah yar ve yardımcımız olsun. Hepinizi hürmetle selamlıyorum” dedi.

  

İlçe Başvaizi Muhsin Özdemir tarafından ibadete açılan Hıdırlık Cami’de vatandaşların rahat ve huzurlu ibadet edebilmeleri için dua edildi.

Cumhuriyet Mahallesinde hizmet veren cami 250 kişilik olup alt katı Kur’an Kursu olarak hizmet verecek.

Açılışta katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu.  

Editör: TE Bilisim