Kar bereketi müjdeleyen beyazlığını akarken üzerimize buzlaşan gönülleri, körleşen gözleri, sağırlaşan kulakları açmak ısıtmak adına yağıyor. Manzarayı okuyanlar okuması olanlar bu güzelliği fark edip sahiplenerek iliklerine kadar ısınıyor. Kar mümeyyiz bir beyazlıkla görünür görünmez kirleri, mikropları, şeytanları bir  bir  ayırt etmeksizin örtüyor. Kar hayatımızı iffetlendirip  göğün burçlarında durmamızı öneriyor. Dünyaya sığınmışlıktan, dünyaya tamahkarlıktan azade kılmak ve bizleri uyandırmak için pür neşe yağıyor.


Kar izzet ve ikramın habercisi güzelliklerini serpiştirirken insanilik diriltilsin kabilinden varlığın toprakla olan irtibatı kesiliyor. Ayağın kayması provaları icat edilerek hayatta nelere tutunulması gereği ve gerçeği jurnalleniyor.

Kar pervasız bir cesaretin öncü adımlarıyla giriyor hayatımıza. İnsanlar bu günün akşamının nasıl olacağı endişesini kuşanarak uzak zamanların beklentilerinden sıyrılıyorlar. Kar hayatı kuşatıyor, toprağı, suyu, havayı  kuşatıyor. İnsanı kuşatıyor onu kendi iç dünyasına hapsedip yalnızlığıyla arkadaş kılıyor.

Kar ekletip hak edenler için, muhasebe yapma feraseti olanlar için fırsatlar sunuyor. Kar beyazlığına bürünenler aklanıp temizlenme hızını artırarak kendilerine dönüyor, yekpare kendileri olmaya çalışıyorlar. Kar hayatı donduruyor ve herkesin durduğu, yaşadığı mekanın ve harcaya geldiği zamanın ne olduğuyla yüzleşmesi gerektiğini söylüyor.

Hesabı olanlar, hasmı olanlar, yarını olanlar, karşıtı olanlar bir nefes alıp mola veriyorlar bu gailelerine. Kulaklarını susuyorlar, gözlerini yumup gönüllerini suhulet makamına getirerek  geçmişlerini dinliyorlar. Çünkü kar yağıyor. Yağmalamak için yağıyor. Öfkelerinin ökçeleri üzerinde dönüp duranları, kinlerinin sivrilen tırnaklarıyla yüreklerini tırmalayanları, haset ve husumetle Allah ın meleklerini incitenleri zapturapt altına almak için yağıyor kar.

İftira, karalama, kin ve husumetin korkmazdık  melunu fahri alçaklıklarını da yanına alarak geçici de olsa bir aklanmaya bürünüyor. Belki kar onlara tevbelenme  imkanı verecektir ama lain olma seciyeleri buna izin vermeyecektir. Tıpkı iblisin hali gibi seviyesiz hayatlarına dünya keyfini dert edinerek sürdüreceklerdir.

Ama kar yağıyor çocuk neşelerini neşvelendirerek  yağıyor. İçimizde ki çocuklukları depreştirerek  yağıyor. Yağsın ve toprağı, suyu, havayı bereketlendirdiği gibi ömrümüzü de bereketlendirsin. Tabiatı aklayıp temizlediği gibi fıtratımızı da aklayıp aklandırsın.
Ey kar yağ ve kır mikroplarını hayatın…

Makale: Mustafa Nihat Ağacıkoğlu


Editör: TE Bilisim