SEDAT AGACIKOĞLU

KASTAMONU(İHA) – Kastamonu'nun Tosya İlçesi Hayırsever işadamı İsmail Nalbantoğlu ve diğer hayırseverler tarafından yaptırılan ve önümüzdeki aylarda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr Sema Ramazanoğlu tarafından açılışı yapılacak olan Tosya Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde incelemelerde bulundu.

Yaklaşık 5 milyon liraya mal olan 82 kişi kapasiteli huzurevini yapımında büyük katkı sağlayan hayırsever İsmail Nalbantoğlu, "Modern ihtiyaçlara cevap verebilecek bir huzurevi yapmaya karar vererek ilçemizin önde gelen hayırseverlerle yola çıktık. Türkiye’de bulunan diğer huzurevlerinde gerekli incelemeler yaparak ülkemize ve ilçemize Avrupa kalitesinde bir Huzurevi inşaatına başladık. Yapılan çalışmalar sonrasında kısa sürede modern bir huzurevi ve Rehabilitasyon merkezinin inşaatının tamamladık. Bu gün itibarı ile hizmete açılan bu merkez ülkemiz ve ilçemiz için inşallah hayırlı örnek bir kurum olur" dedi.

Tosya Belediye Başkan Yardımcısı Fazıl Ateş ve işadamı Hüseyin Nalbantoğlu ile birlikte Huzurevine giden İsmail Nalbantoğlu’nu Tosya Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon merkezi müdürü Rafiye Uzbilgin tarafından karşılandı. Birlikte hizmete açılan huzurevini gezen işadamı İsmail Nalbantoğlu yapılan hizmetler karşısında oldukça duygulandı. Şu an itibarı ile 4 yaşlının bulunduğu huzurevinde önümüzdeki hafta içinde 25 bakıma muhtaç yaşlının daha kayıtlarının olacağı bildirildi.

Huzurevi müdürü Rafiye Uzbilgin yaptığı kısa açıklamada ‘’ İsmail Nalbantoğlu ilçemizin önemli hayırsever işadamlarından sevilip sayılan bir kişisi. Kendisi huzurevinin inşaatından bu güne kadar maddi ve manevi desteğini esirgemedi. Bu gün huzurevimiz 84 yaşlımıza hizmet verecek duruma geldi. Yurdun dört biryanından huzurevimizde kalmak isteyenlerin talepleri geliyor.28 personelimizle Dünya standartlarında yaşlılarımıza hizmet vermeye çalışıyoruz. Ben ve personelim başta İsmail Nalbantoğlu olmak üzere bu huzurevinin yapımında maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen tüm hayırseverlere teşekkür ediyorum’ ’dedi.

Daha sonra yatan hastaları tek tek ziyaret eden İsmail Nalbantoğlu ve Başkan yardımcısı Fazıl Ateş yatan yaşlılara bir ihtiyaçlarının olup olmadığı sordu. Ziyaret sonrası Huzurevi personeli ile hatıra fotoğrafı çektiren işadamı İsmail Nalbantoğlu Huzurevi çalışanlarına teşekkür ederek huzurevinden ayrıldı.















Editör: TE Bilisim