Hicri Yılbaşı programına katılmak için Kastamonu’ya gelen ilahiyatçı ve yazar Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Kastamonululardan 5 vakit namaz kılma sözü aldı.  

  Sevgi ve Kardeşlik Topluluğu tarafından Atatürk Kapalı Spor Salonunda düzenlenen Hicri Yılbaşı programında halkın yoğun ilgisiyle karşılaşan ünlü ilahiyatçı Prof. Dr. Hatipoğlu, tarihin başlangıcının Hicret olarak kabul edildiğini belirterek, Hicret’ten günümüze bin 435 yıl geçtiğini söyledi.




  Muharrem ayında insanların iki duyguyu birden taşıdığını ifade eden Hatipoğlu, şöyle konuştu: “Bu ayın bir tarafının yaz bir tarafının kış olduğudur. Gençlerin Allah'ı ve peygamberi bilenlerden olması için dua ediyoruz. Bütün gençlik bizim. Allah’ı ve peygamberi bilmeyende, eroin ve kullananda, kakoin kullananda bizim. Onların yaptıkları iyidir demiyoruz ama onları kazanacağız. Kazanmak için çabalayacağız.” 
  Dünya hayatının geçici olduğunu ve her canlının mutlaka ahirete intikal edeceğini belirten Hatipoğlu, insanların mutlaka dinin gereklerini yerine getirmesi gerektiğini vurguladı. Allah’ın çok merhametli ve bağışlayıcı olduğunu ifade eden Nihat Hatipoğlu, yeni hayatın başlangıcı olarak salonu dolduran yüzlerce insandan 5 vakit namaza başlama sözü aldı. Hatipoğlu’nun etkili ses tonuyla anlattıklarını dikkatle dinleyen birçok vatandaş gözyaşlarına hakim olamadı.

  Sevgi ve Kardeşlik Topluluğu Başkanı Abdullah Karamehmet, programın ardından Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ve Murat Anlar’a çiçek takdim etti.  Program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Murat Anlar’ın ilahileriyle devam etti.

Kaynak:Kastamonuilkhaber
Editör: TE Bilisim