Tosya Kaymakamlığı ve Tosya Belediyesi işbirliği ile Metin Yüksel Karakaş Caddesi Yeni Tosya Sebze ve Meyve Pazarı karşısında bulunan ve riskli alan olarak ilan edilen bölgedeki yapıların yıkılarak buradaki mevcut imar yollarının açıldıktan sonra kalan kısmın da yeşil alan olacak şekilde değerlendirilmesi için bölge halkı ile geniş çaplı toplantı düzenlendi.

Tosya Kaymakamı Yusuf Cıbır ve Belediye Başkanı Kazım Şahin’in katıldığı toplantıda burada bulunan ortalama 48 hane için de rezerv alan olarak ilan edilen bölgede 3 katlı konutlar inşa edilerek ve her aileye 1 daire verileceği ifade edildi.

Taleplerin alınarak ön görüşmelerde bulunmak için bölge halkıyla yapılan toplantıda modern kent merkezlerinde imar bozukluklarının giderilmesi gerektiğine değinen Kaymakam Cıbır ilçemizde de vatandaşlarımızın daha sağlıklı ve modern konutlarda yaşamaları gerektiğine değindi.

Belediye Başkanı Kazım Şahin ise sebze ve meyve pazarı karşısında riskli alan olarak ilan edilen bölgedeki vatandaşlarımıza alternatif yerler sunarak mutabakatın sağlanması halinde uygun görülen noktalarda 3 katlı konut inşa edileceğini ve buralara yerleşimin sağlanacağını dile getirdi.




Editör: TE Bilisim