15.Uluslararası Tosya Kültür ve Pirinç Festivali kapsamında İpekyolu Sosyal Tesislerinde düzenlenen Turnuvaya A grubundan  8 takım ve B grubundan 7 takım  toplam 15 takım mücadele ediyor.

Halı saha maçları 26.Haziran 2012 tarihinde başlamış olup hemen he men her maç final havasında büyük bir heyecan içinde kıran kırana oynanmaktadır.Maçlarda kimi zaman coşkulu kutlamalar ve tezahüratlar olmakta kimi zamanda takımlar ve seyirciler arasında stresli anlar yaşanmaktadır.Gruptan çıkmak isteyen takımlar  ve oyuncular maçın heyecanı ve stresi ile tatlı sert oynayarak  maçlarda sakatlıklarında meydana gelmesine neden olmaktadır.

02.07.2012 tarihinde saat 20:00 da oynanan Esen Elektrik –Örtükoğlu Av Bayii takımları arasında oynanan maçta sakatlanan oyuncu dakikalarca saha içinde acı içinde kıvranmış ve takım arkadaşlarının bilinçsizce yaptığı müdahale ile tabiri caizse karga tulumba saha kenarında bekleyen minibüs ile Tosya Devlet Hastanesine götürülmüş ve yapılan muayene sonucu sakatlanan oyuncunun 1 ay süre ile ayağının üstüne basamayacağı belirtilmiş.



İşin ilginç tarafı 16.Tosya Ligi Halı Saha turnuvası Tertip Komitesi yaşanan sakatlanma karşısında olaylara seyirci kalmaktan başka  bir şey yapamadı ne yazık ki.



Turnuva tertip komitesi büyük emekler sarf ederek düzenlenen bu turnuvada sağlık ekibini ve güvenlik tedbirini almaması veya göz ardı etmesi takımlar ve taraftarlar arasında üzüntü ile karşılandı.

Özellikle son yıllarda Halı Saha maçlarında yaşanan ani ölüm vakalarının ve üzücü sakatlanmaların olduğu maçlarının çoğu  oynandığı saatlerde sağlık ekibinin olmamasından kaynaklandığı ve ilk sağlık müdahalesinin ne kadar önemli olduğu gerçeğini ortaya çıkarıyor.

Bu şekilde üzücü olayların 16.Tosya Ligi Halı Saha turnuvasında yaşanmaması için geç olmadan  turnuva maçların oynandığı saatlerde sakatlık olaylarına karşı Sağlık ekibinin ve maç esnasından ve maç sonrasında olabilecek olaylara karşı Emniyet tedbirinin sağlanması ve hazır tutulması gerekmektedir.  

Editör: TE Bilisim