Bolu’da, ‘Hafızlık, Kur’an-ı Kerim ve Ezanı Güzel Okuma Yarışması’nın Bölge finali yapıldı.

 Abant İzzet Baysal Üniversitesi Bordo Salonunda yapılan yarışmaya protokol üyelerinin ve vatandaşların ilgisi büyüktü. Bolu Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin organizasyonunda gerçekleştirilen yarışmaya Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Belediye Başkanı Alaattin Yılmaz, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Mehmet Ulu, Milli Eğitim Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, çok sayıda öğrenci ve veliler katıldı.

Bolu’da yapılan bölge yarışmasına; Zonguldak, Kastamonu, Bartın, Karabük, Sinop, Çankırı, Ankara, Kırıkkale, Çorum ve Bolu illerinden yarışmacı öğrenciler katıldı. ‘Kur’an’ın Genç Muhafızları Hafızlık Yarışması’nda, Bolu Gerede Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Nurullah Açıkalın birinci olurken, yarışmanın ikincisi Kastamonu Tosya Anadolu İmam Hatip Lisesinden Özgür Kara, üçüncüsü ise Ankara Yenimahalle Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Mustafa Kahraman oldu.

 Yarışmaların birincilerine umre ödülü verilirken, dereceye girenlere ve yarışmaya katılan tüm öğrencilere ve onları yetiştiren meslek dersi öğretmenlerine çeşitli hediyeler verilirken yarışmaya katılan tüm okul müdürlerine de günün anısına şilt takdim edildi.

Yarışma sonrası Tosya Anadolu İmam Hatip Lisesi yaptığı açıklamasında

Kastamonu´da yapılan hafızlık yarışmasında birinci olan okulumuz öğrencisi Özgür KARA, 12 Nisan Pazar günü Bolu da yapılan bölge finalinde 10 ilden katılan hafızlar arasında okulumuzu ve ilimizi en güzel şekilde temsil etmiş ve sorulan üç soruyu da hatasız şekilde tamamlamıştır. Salonu dolduran tüm okullar ve halk büyük bir coşkuyla öğrencimizi alkışlamışlardır. Herkesin beklentisi Özgür KARA´nın birinci olmasıyken sonuçlar açıklandığında, ikinci olduğu duyurulduğu anda salonda soğuk rüzgarlar esmiştir. Tüm itirazlarımıza rağmen sonuç değişmemiş ve çeşitli bahanelerle ikinci olduğumuz açıklanmıştır. Gönüllerin birincisi resmiyette ikinci olan Özgür KARA´ya teşekkür ediyor başarılarının devamını diliyoruz.

Yarışma sonrası Özgür Kara sosyal paylaşım sitesinde yaptığı paylaşımda yapılan haksızlığa sitem etmiştir.

Editör: TE Bilisim