Etnik Müzik( World Music)

Son dönemlerde ön plana çıkan Etnik Müzik (World Music) sokak arası sanatçılarının ve farklı bir kültürü hissetmek istiyorsanız, sizleri başka bir müzik ortamına taşıyan türler arasında yerini alır. Huzuru yakalayıp, gözlerinizi kapattığınızda adeta başka bir hava ve başka bir tat veren müzik türündendir. türünün dünya da ve Türkiye’de birçok örneği vardır. Tabi popüler olanlar daha göz önünde ve severek dinlediklerimiz arasındadır. Şunlar en sevilen ve bilindik arasındadır.

  • Kuan
  • Oratnitza
  • Salif Keita
  • Mitra Rahbar

 

Türkiye’deki Etnik Müzik( World Music)

Türkiye’de de son zamanlarda artık her türden müziklerin yapıldığını görmekteyiz. Daha çok sokaklarda çalan insanların bu tür müzik tarzına başvurduğunu görmekteyiz. Dinlediğimizde bizleri mest eden ve başka dünyalara götüren etnik müzikler artık vazgeçilmezlerimiz arasına girmiştir. Özgün ve kendi gibi olan bir furyanın kendilerini tek gibi adlandırdıkları bir türdür etnik müzik. Tamamen doğal kıyafetlerinin de doğal etnik kökeni temsil eden çeşitlerden seçerek giyerler. Bunların en başında Tuncay Korkmaz, Kara Güneş, Ateş Band gibi gruplardan ve isimlerden oluşan bir müzik türüdür.

Etnik müzik ezgilerini indirerek dinlemek isterseniz, uygulamalarından yararlanabilirsiniz. Böylece hemen her ortamda söz konusu ezgileri dinleyerek, keyifli bir zaman geçirmeniz mümkün olur. Ayrıca mp3 indir uygulamaları vasıtalarıyla da söz konusu müziklerden indirebilirsiniz.

 

Editör: TE Bilisim