Son yıllarda basın anlamında atılım gerçekleştiren Tosya Basınının son yıldızı, Tosya İnternet Yayıncıları, Gazetecileri ve Yazarları Derneği Başkanı ve Habertürk Muhabiri Sedat Ağacıkoğlu oldu.

Tosya’nın gelişip kalkınması için büyük gayret sarf eden; Anadolu Ajansı,İhlas Haber Ajansı,Doğan Haber Ajansı ,Cihan Haber Ajansı  ve AHA Haber Ajansı muhabirleri, bir birinden değerli internet haber siteleri ve günlük yayın yapan gazeteleri ile Tosya’nın sesini duyuran basın emekçilerine bir yenisi daha eklendi.

Habertürk muhabiri  olarak atanan,Tosya İnternet Yayıncıları, Gazetecileri ve Yazarları Derneği Başkanı  Sedat Ağacıkoğlu konu ile ilgili yaptığı açıklamada,’’Kastamonu,yerel basın anlamında ülkemizde en aktif illerinden bir tanesi. Kastamonu’nun ise en büyük ilçesi olan Tosya ise, son dönemlerde basın anlamında çok büyük atılımlar gerçekleştirdi. Her gün ulusal ve yerel bazda haber yapan basın kuruluşlarından Tosya’mızın haberlerini okumak beni çok onurlandırıyor’’diye konuştu.

Ağacıkoğlu,’’ Ulusal  basın  her  yere,  her  habere  yetişemez. Yetişse  dahi o bölgeyle  ilgili  doyurucu  bilgileri okuyucularına  yeterli  bir  şekilde  aktaramaz, işte  o  zaman  gerekli  bilgi, haber  ve  olaylarla  ilgili  yorumları  yerel medya  devreye  girerek  okuyucularına  aktarmaya  çalışır. Bu bağlamda ilimizde ve ilçemizde görev yapan değerli basın mensubu arkadaşlarımız, bölgemizin ekonomik ve sosyal alanda gelişmesi ve tanınması gibi çok büyük önem taşıyan bir görevi başarı ile yerine getirmektedirler diyen Ağacıkoğlu şunları söyledi,

‘’Tosya’mızın kalkınıp gelişmesi için gece gündüz demeden özel hayatından feragat ederek  basın dünyasına emek veren ağabeylerimiz ve kardeşlerimize bir nebze olsun destek vermek için şahsıma layık görülen bu onurlu görevi layığı ile yerine getirmeye çalışacağım.

Şahsıma Habertürk Haber ajansı  Tosya muhabirliği görevini layık gören ‘’Basınımızın Değerli Büyüğüne’’ ise  sonsuz şükranlarımı sunarım.’’ Dedi.

Geçtiğimiz aylarda Doğan Haber Ajansı Tosya Muhabirliğine atanan Alaattin Keşoğlu’nun ardından, Habertürk Ajansı Tosya Muhabiri olan Sedat Ağacıkoğlu’na yeni görevinde başarılar dileriz.

Haber: Yiğit Durmazoğlu
Tosyahaberleri.com

 
Editör: TE Bilisim