Karabük Üniversitesinde Kastamonu'muzun medarı İftiharı hemşehrilerimizden İdari ve Bilimler Fakültesi Dekanı Sait AŞGIN 3 aylığına İNGİLTERE'ye gitti. Karabük Üniversitesini temsilen İngiltere'ye gittiğini ve Eylül ayında döneceğini öğrendiğimiz Hemşehrimizin Avrupa kenti İngiltere'de bir dizi incelemelerde bulunacağı ve Akademik Kariyerini güçlendirmiş bir şekilde Yurda döneceği söyleniyor. Her zaman ve zeminde GURUR duyduğumuz ve Karabük Üniversitesine,Üniversitenin eğitimine katkıda bulunacağına inandığımız AŞGIN hemşehrimize Avrupa seyahatinin hayırlara hayırlı olmasını diliyoruz.

Prof. Dr. Sait AŞGIN Kimdir: - 1967 yılında Kastamonu’da (Tosya) doğdu. - A.Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi, Kamu Yönetimi Bölümü (1989) mezunudur. - Üniversite öğrenciliği sırasında “Üniversite Gençliğine Hizmet Götüren Vakıflar” konulu üniversitelerarası kompozisyon yarışmasında Türkiye Birincisi (1986), Türk Parlamenterler Birliğince düzenlenen “Üniversite Gençliğinin Sorunları, Nedenleri ve Çözüm Yolları” konulu yarışmada Türkiye Üçüncüsü (1987) oldu. 

1990 yılında İçişleri Bakanlığı Maiyet Memurluğuna başladı. - 1993 yılında 79. Dönem Kaymakamlık Kursunu birincilikle tamamladı. - Çeşitli yerlerde Kaymakamlık ve Vali Yardımcılığı, İçişleri Bakanlığı merkez teşkilatında APK Koordinasyon Daire Başkanlığı ve Strateji Geliştirme Başkanlığı Stratejik Yönetim ve Planlama Daire Başkanlığı görevlerinde bulundu. - 2002 yılında Türk İdareciler Derneği Yılın İdarecisi Özel Ödülüne layık görüldü. - Yürüttüğü çalışmaları nedeniyle 13 kez Takdirname ve 3 kez Teşekkür belgesi ile taltif; ayrıca muhtelif kamu ve sivil toplum kuruluşlarınca da çok sayıda teşekkür belge ve plaketleri tevdî edildi.

Devlet Planlama Teşkilatı’nın IX. Beş Yıllık Kalkınma Planı hazırlıklarında Özel İhtisas Komisyonu Üyeliğinde bulundu. Çok sayıda ulusal ve uluslar arası bilimsel toplantıda bildiriler sundu, oturum başkanlıkları yaptı. Bazılarının düzenleme komitesinde aktif olarak çalıştı. Bilimsel ve mesleki dergilerde Editör, Danışma Kurulu ve Hakem Heyeti Üyesi olarak görev aldı. - Ankara Üniversitesi’nde 1992 yılında Master, 1998 yılında Doktora Derecesi; Boğaziçi Üniversitesinde 2002 yılında gerçekleşen kollegyumla Doçent unvanı aldı. Bu arada Selçuk Üniversitesi Karaman İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde Tarih, Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Anayasa alanında lisans derslerini okuttu. - 2009 yılında Karabük Üniversitesinde göreve başladı.

30 Haziran 2009 tarihinde Karabük Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı görevine, 15 Şubat 2011 tarihinde de Karabük Üniveristesi Rektör Yardımcılığı görevine atandı. - Sait AŞGIN, Bölüm Başkanlığı, Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği, Üniversite Senato Üyeliği, Üniversite Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini, ayrıca Başbakanlık TÜBİTAK-UEKAE G-222 biriminin danışmanlığını yürütmektedir. - Evli ve 3 çocuk babası olan AŞGIN’ın yayımlanmış 9 kitabı ile 3 ansiklopedi maddesi, 2 kitap bölümü, 50 civarında bildiri ve makalesi bulunmakta

kaynak :kastamonuajans.net
Editör: TE Bilisim