Sedat AĞACIKOĞLU / İHA

Tosya İlçe Müftülük konferans salonunda 15.Mayıs 2013 tarihinde saat 20:00 ‘da başladı. Özel Söğüt Ahmet Bezci Öğrenci Yurdu tarafından hazırlanan programa Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, İlçe Müftüsü Mehmet Korkmaz, Tosya Meslek Yüksek Okulu Müdür yardımcısı Niyazi Gümüş ve çok sayıda vatandaş katıldı.

             Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan program daha sonra Kastamonu birincisi olan Tosya İmam Hatip Lisesi Öğrencilerinin sunduğu ilahi dinletisi ile devam etti.Dünya Birinciliği bulunan Bebek Cami İmamı Hafız Abdullah Dursun’un okuduğu Kur’anı Kerim ziyafeti dinleyenlerin gözyaşlarına hakim olamadığı manevi bir güzellikte geçti.


 Kur’an ziyafeti sonrasında öğrencilerin hazırladığı Kutlu Doğum şiir dinletisi ve Peygamberime yazıyorum konulu mektup okunması ile devam etti.


 ‘’Gül Ahmedim’’ şiirini okuyan öğrenci Mehmet Can Yiğit’e ve Peygamberime mektup yazıyorum yarışmasında birinci olan Zuhal Gökyarı’ya programa katılan protokol tarafından çeşitli ödüller verildi.

 Tören sonunda kısa bir konuşma yapan Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin ‘’  Mübarek üç ayların başlangıcı ve Regaip kandilinin öncesinde ilçemizde böyle güzel bir organizasyonu düzenleyen öğrenci yurdu yetkililerine ve katılımcılara teşekkür ediyorum’ ’dedi. İlçe Müftüsü Mehmet Korkmaz ise yaptığı kısa konuşmada ‘’ Dilini güzel kullanan İslam’ı da güzel yaşar o yüzden bu akşam burada şiirler okuyan ve peygamberimize mektuplar yazan bu genç kardeşlerimiz tebrik ediyorum ,ayrıca bu mübarek günlerde böylesine güzel programlar hazırlayan eğitimci arkadaşlara ve misafirlere teşekkür ediyorum’’ dedi ve program sona erdi

















Editör: TE Bilisim