Kadastro Genel Müdürlüğünün daha küçük ve etkin bir yapıya kavuşturulması için yeniden yapılanmaya gidildiği ve  bu çalışmalar kapsamında 22 adet bölge müdürlüğü sayısının 13’e, 325 adet kadastro müdürlüğü sayısının 81’e ve 1011 adet tapu sicil müdürlüğü sayısının da 957’ye indirileceği açıklandı. Ayrıca 1491'i bulan taşra teşkilatı birim sayısı 1051 düşürüldü.


Bu süreçte Tosya Kadastro müdürlüğünün kapanma tehlikesi ile karşı karşıya olunduğu söylemleri ilçede dolaşır iken ilçemiz bu duruma yeterli önemi vermedi.


Ve o gün geldi çattı Tosya Kadastro müdürlüğü kapandı. Şimdi ne olacak ?


            İlçemiz nüfus olarak hızla gelişmesi  ve aynı zamanda  yapılaşmanın sonucu  inşaat sektöründeki hızlı artış dün itibarı ile kapanan Tosya Kadastro müdürlüğünün yokluğunu ileri ki günlerde halkımıza ,ev sahibi olmak için inşaat yaptırmak isteyen  vatandaşımıza veya bağ bahçe ,tarla tapan ölçümlerinde yokluğunu  fazlası ile hissettirecektir.


Vatandaşımız  İmar ve taşınmaz mallar üzerinde yapılması gereken işlemleri artık Kastamonu Kadastro müdürlüğünden gelecek görevlilere yaptırmak zorunda kalacak. En ufak bir ölçüm veya köşe kazıkları yer tespiti için bundan sonra Kastamonu il müdürlüğüne müracaat edilecek ve il müdürlüğünün belirlediği günde görevli memurların gelmesi ve işlemleri yapması için beklenecek. 

 

Ne diyelim’’ Gözün Aydın Tosya ‘’ bir kadastro müdürlüğüne sahip çıkamadık .

Editör: TE Bilisim