SEDAT AGACIKOĞLU

KASTAMONU(İHA) –  Çevre ve Şehircilik Kastamonu İl Müdürlüğü bahçesinde bunalıma girmesi sonucu dün intihar eden Gazi İrfan Bayar, Tosya ilçesinde düzenlenen törenle gözyaşları arasında toprağa verildi.

Tosya ilçesi Suluca köyü merkez Camii'nde kılınan cenaze namazına Gazi İrfan Bayır’ın ailesi ve yakınları, Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz, Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Garnizon Komutanı Per.Alb.Sadettin Yıldız, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu Müftüsü Osman Aydın Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin, Belediye Başkanı Kazım Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Kazım Ejder, askeri ve idari erkan ile vatandaşlar katıldı. Düzenlenen askeri törenin ardından Gazi İrfan Bayar'ın cenazesi Köy Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Evli ve iki çocuk babası olduğu belirtilen İrfan Bayır’ın 2008 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kuzey Irak’taki terör varlığına yönelik başlattığı ‘Güneş Harekâtı’nda yıldırım düşmesi sonucu gazi olduğu öğrenildi. Gazi İrfan Bayar’ın aynı zamanda Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kastamonu Şubesi’nde Başkan Yardımcısı olduğu öğrenildi.

 Cenaze töreni sonrası aileyi ziyaret eden Vali Yaşar Karadeniz Gazi İrfan Bayar’ın oğluna Türk Bayrağı hediye ederek Devletin ve Milletin her zaman Gazimizin emaneti olan çocukları ve ailesinin yanında olduğunu söyledi.
















Editör: TE Bilisim