HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

    KASTAMONU (İHA) - Kastamonu'nun Tosya ilçesinde Kütüphane haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen programda gazeteciler ilçe Kaymakamı ve Milli Eğitim Müdürüne 1 Nisan Şakası yaptılar.

52.Kütüphane haftası kutlama etkinliklerinde öğrencilerle ve vatandaşlarla bir araya gelerek park alanında kitap okuyan İlçe kaymakamı Yusuf Cıbır ve Milli Eğitim Müdürü Volkan Pullu gazetecilerin sorusu karşısında kısa süreli şok yaşadılar. Gazeteciler sorduğu ‘’ Sayın Kaymakamımız son dakika aldığımız bilgi doğrultusunda Milli Eğitim Bakanlığı Atama kararnamesinde ilçe Milli Eğitim Müdürü Volkan Pullu Amasya ili Suluova ilçesine ataması yapıldı. Konu hakkında kısa bir değerlendirmede bulunur musunuz ?’’diye soruldu.

Gazeteciler tarafından son dakika bilgisi olarak sorulan bu atama kararı karşısında Tosya Kaymakamı ve Milli Eğitim Müdürü şok yaşadılar. İlk tepki olarak İlçe Kaymakamı ‘’ Allah, Allah ciddimiziniz? Bu son dakika gelişmesinden haberim yok. Müdürüm doğrumu, böyle bir atama yapıldı mı ‘’diye sordu. İlçe Milli Eğitim Müdürü kaymakam tarafından gelen bu ilk tepki karşısında şaşkınlık yaşayarak böyle bir gelişme olmadığını ifade etti. Daha sonra Suluova ilçesi olamayacağını tahmin eden Milli Eğitim Müdürü bunun 1 Nisan şakası olduğunu anladı ve gazetecilere dönerek bu 1 Nisan Şakası dimi diye sordu. Gazetecilerin 1 Nisan Şakası olduğunu söylemeleri üzerine ilçe kaymakamı ‘’Özgür Basın yine bize yaptı yapacağını sayın müdürüm telaşlanmayın ‘’diyerek güzel bir 1 Nisan Şakası olduğunu söylediler.

Editör: TE Bilisim