Türk basınında sansürün kaldırılması nedeniyle, her yıl 24 Temmuz günü "Gazeteciler ve Basın Bayramı" olarak kutlanmaktadır.

 Tarihin her döneminde halkının gözü, kulağı ve sesi olan Türk basını,  kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini ilkeli ve tarafsız gazetecilik anlayışı içerisinde başarı ile yerine getirmiştir.

İçinde bulunduğumuz iletişim çağında, yazılı, işitsel ve görsel basın kuruluşları;  yaşadığımız bölge ve tüm dünyadaki gelişmeler hakkında bizleri bilgilendirmenin yanı sıra vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması gibi önemli bir görev ve sorumluluğu da üstlenmekte, toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri temel görev sayarak halkı doğru ve tarafsız olarak bilgilendirmekte, demokrasinin güçlenmesine büyük katkı sağlamaktadır.

 İlimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine de önemli katkılar sağlayan yerel basınımızın, büyük bir özveri ve fedakârlıkla yürüttükleri görevlerini, bundan sonra da aynı anlayışla yerine getireceklerine inancım tamdır.

 Bu duygu ve düşüncelerle “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı”nı kutlar; görevlerini büyük bir özveri ile yerine getiren tüm basın mensuplarına sağlık, mutluluk ve çalışma hayatlarında başarılar dilerim.

 

                          Mesut YILDIRIM

    Vali


Editör: TE Bilisim