Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğünde FSC belgeli 4 işletme müdürlüğünde ara denetimler başladı.

Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğünde FSC çalışmaları 2012 yılında başlatılan Araç, Ayancık, Taşköprü ve Tosya işletmelerinde ara denetimi gerçekleştirmek üzere denetim gerçekleştirildi. Denetim için Kastamonu’ya gelen Bojan Djuric ve Doç. Dr. Ahmet Sıvacıoğlu’na Kastamonu Orman Bölge Müdürü Ali Şahin, Bölge Müdür Yardımcısı Yaşar Çakıroğlu, İşletme-Pazarlama Şube Müdürü Adem Genç, Orman Mühendisi Sinan Yılmaz, Tosya Orman İşletme Müdürü Kamuran Aydoğan ve işletme şefleri de eşlik etti.

Kastamonu Orman Bölge Müdürü Ali Şahin, “FSC belgesi almaya hak kazanmış bu 4 işletmemiz artık dünya ölçülerinde işletilen işletmelerimizden olup Bölge Müdürlüğümüzün yüzde 32’si FSC belgeli olarak işletilmektedir” dedi.

Ayrıca Şahin, bölge müdürlüğü olarak iş sağlığı ve güvenliği konusunda gerekli tüm çalışmaların yapılacağını belirterek, çünkü insan sağlığının çok önemsendiğini ifade etti.

Denetim uzmanları Bojan Djuric, Doç. Dr. Ahmet Sıvacıoğlu ile birlikte denetimin gerçekleştirileceği ilk olarak Tosya Orman İşletme Müdürlüğündeki Amenajman Planları ve bunların uygulanması, yıllık uygulamaların çevreye etkileri gibi faaliyetler hakkında büro ve arazi incelemelerine başlanıldı.


Editör: TE Bilisim