HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) -Kastamonu’nun Tosya ilçesinde Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri Çocuk ve Cami buluşması ile devam etti.

Çocuk ve Cami Buluşması kapsamında Fevzi paşa İlkokulu 4’nci sınıf öğrencileri sınıf öğretmenleri ile birlikte Abdürrezzak Camisini ziyaret etti. Öğrencilerin cami ziyaretinde İlçe Baş vaizi Muhsin Özdemir çocuklara camiyi tanıttı.

Öğle namazı kılınışını da izleyen öğrenciler namaz bitiminde İlçe Baş vaizi Muhsin Özdemir’e merak ettikleri soruları sordu. Öğrencilerin ilginç soruları karşısında ilçe Baş vaizi soruları cevaplamakta zorlandı. 4. Sınıf öğrencilerin özellikle Ölüm hakkında ki soruları karşısında Muhsin Hoca ‘’çocuklar sizin yaşınız genç ölüm, ölüm deyip durmayın sizlerin önünde uzun bir hayat var’’ diyerek soruları cevaplamaya çalıştı.   Soruları cevaplayan Muhsin Özdemir çocuklara, okul idareci ve öğretmenlerine teşekkür etti.

 ‘’HOCAM ŞİMDİ BİZ CAMİYE GELDİK HANİ ALLAH NEREDE?’’

Fevzi Paşa ilköğretim okulu 4.sınıf öğrencisi ‘’hocam biz şimdi camiye geldik hani Allah nerede?’’ diye sordu. Baş Vaiz soru karşısında ilk önce kısa süreli şaşkınlık yaşasa da ‘’ Allah her yerdedir. Bizler dünya gözü ile Allah’ı göremeyiz ama Allah bizi görür ‘’diyerek cevapladı. Daha sonra bir kız öğrenci ‘’ Biz Ölüleri görüyoruz acaba ölülerde bizi görüyor mu? ‘’diye sorunca Muhsin Hoca’’ Ölüler bizi görmez biz onları görürüz ‘’dedi. Bir başka öğrenci ‘’biz camide namaz kılınca Allah’ın huzuruna mı çıkıyoruz? ‘’diye sordu. Muhsin hoca ‘’Maneviyatta çıkıyoruz ama fiziki olarak çıkmıyoruz’ ’diye cevapladı.

Öğrencilerin soruları karşısında zorlanan ilçe Baş Vaizi Muhsin Özdemir çocuklarla cami içinde hatıra fotoğrafı çektirerek cami ziyaretinden dolayı öğrencilere teşekkür etti.

  (SDA-








Editör: TE Bilisim