Başkan yardımcısı Fazıl Ateş ile birlikte Tosya Belediyesi bayan çalışanları ve Tosya Halk Eğitim Merkezi bünyesinde el emeği göz nuru el yapımı bindallı kursunda görevli 50 Tosyalı bayan da yaşlıları ziyaret etti. 

Huzurevinin yapımında gece gündüz emek vererek Tosya ilçesine 5 yıldız konforunda bir Huzurevi kazandıran Belediye Başkan yardımcısı Fazıl Ateş Huzurevi'ndeki yaşlılarla tek tek ilgilenerek herkese karanfil dağıttı.
İnsan değerinin günlerle sınırlı olmasına karşı olduğunu belirten Ateş yaptığı konuşmasında şu sözlere değindi. "Fakat bu vesileyle bir günlükte olsa kadınlarımızı ve kız çocuklarımızı hatırlamamızda da hayır vardır. Cennet anaların ayağı altındadır diyen bir dinin mensupları olarak geldiğimiz noktada gerçekten zaman zaman sıkıntılı günler yaşıyoruz. Ülkemiz genelinde kadına şiddet var. Artık diyanetiyle, üniversiteleriyle, belediyeleri ve devletin tüm kurumlarıyla birlikte kadına şiddetin önüne geçmenin zamanı gelmiş ve geçmektedir. Bu vesileyle bütün dünya kadınlarının dünya kadınlar gününü kutluyorum" dedi. Bindallı kursu öğretmeni Şükran Uzun ise; "Özellikle Anadolu coğrafyasında kadının önemi ve değerinin bilincindeyiz. Bizde bu önemli günde bizleri yetiştiren ve bu günlere getiren bir nevi annelerimiz olan Huzurevi'ndeki annelerimizi ziyaret ederek onlara ne kadar değerli olduklarını hissettirmek istedik" dedi.

Belediye Başkan yardımcısı Fazıl Ateş ise daha sonra Tosya Devlet Hastanesine geçerek buradaki bayanlara karanfil dağıttı.



Editör: TE Bilisim