Geçtiğimiz hafta giyim pazarı yada haftada bir gün eski pazar yerine Pazar kurularak çarşının hareketlendirilmesi için imza toplayan esnaf Belediyeye giderek Belediye Başkan Yardımcısı Fazıl Ateş’e Pazar konusundaki taleplerini iletmişlerdi.

Belediyenin eski pazarın en iyi şekilde değerlendirilmesi için proje çalışmalarının devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Kazım Şahin gazetemiz muhabirlerine Pazar Yeri konusundaki çalışmaları anlattı.

Başkan Şahin, Tosya’nın yaşanılabilir gezip görmeye değer tarihiyle kültürüyle bütün bir şehir olarak yeniden inşa ettiklerini dile getirerek eski pazar yerinin değerlendirilmesi için proje çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Başkan Şahin;”eski pazar yerini en iyi şekilde değerlendirmek için çalışıyoruz.  Sebze ve Meyve Pazarı’nı taşıdık ama yerini boş bırakmayacağız. Ulu Cami’den İş Bankası’nın bulunduğu kısma kadar bayanlara yönelik bir proje çalışması yürütüyoruz. Bayanların gelip oturabileceği kafeler, el işleri ve çeyizlik eşyalar, hediyelik ve süs eşyaları ile yöresel gıda maddelerinin satıldığı bungalov dükkanlar yapacağız. Loş ışıklarla aydınlatarak çevresini de yürüyüş parkuru olarak vatandaşın hizmetine sunacağız ve burada gezinti alanı oluşturarak eski çarşıyla bütünleştireceğiz. Eski çarşıya giriş çıkışları kapattığımız için belediye önünden başlayarak, Yeni Cami ve hamam önünden geçerek Arı Pazarı’na indirmek suretiyle mini çevre yoluyla tek yönlü trafik akışını sağlayacağız. Pazar yeri ile eski çarşıya bütünlük kazandırarak vatandaşların kolayca alışverişlerini yapabileceği, gezip dolaşabileceği, eşiyle çocuklarıyla oturup çay içebileceği bir Tosya’nın projesi üzerinde çalışıyoruz. Projenin tamamlanmasıyla da çarşıda hareketliliğin artacağını ve esnafımızın en iyi şekilde istifade edeceğini düşünüyoruz” dedi.

Ulu Cami önünden Küçükçay’a kadar olan kısımda kapalı alanın kışın çökme tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını belirten Başkan Kazım Şahin; “burayı sökeceğiz ve hayvan pazarında kapalı alanı artıracağız. Hayvan Pazarında kesim alanları oluşturarak revize edeceğiz ve halkımızın kullanımına sunacağız. Tosya’yı revize ederek tercih edilen şehir haline getireceğiz” dedi.

Editör: TE Bilisim