Kastamonu Valiliği, Halk Sağlığı Müdürlüğü, İçme ve Kullanma Suyu Değerlendirme Kurulu Kastamonu il merkezi ve ilçeleri arasında vatandaşların kullanımına sunulan içme suyunun kalitesini belirtir bir rapor hazırladı. Mikrobiyolojik kirliliğe de rastlanmayan nadir ilçelerden olan Tosya’da içme suyunun uygunsuzluk oranı ise sadece yüzde 3.

Kastamonu il merkezinde suyun uygunsuzluk oranı yüzde 13.79 olarak karşımıza çıkarken, Cide’de bu oran yüzde 88, Şenpazar’da yüzde 80, Seydiler’de yüzde 73, Araç’ta yüzde 52, Çatalzeytin’de yüzde 90, Doğanyurt’ta da yüzde 57.

Tosya ilçe merkezinden alınan 119 numuneden sadece 4 numunenin uygunsuz olduğu belirtilirken, toplumun yeterli ve temiz içme suyuna kavuşması açısından Tosya Belediyesi’nin Kastamonu ili ve ilçeleri en başarılı belediye olduğu ifade edildi.

Konu ile ilgili olarak Tosya halkına en temiz suyu sundukları için duydukları mutluluğu dile getiren Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Niyazi Çil; “ Suyun hayat kaynağı olduğu hepimiz açısından bilinen bir gerçektir ve su olamadan canlı yaşamının da olmayacağı açık bir gerçektir. Kastamonu ili yetkili birimlerince yapılan mikrobiyolojik su analizlerinde Tosya halkına sunulan suyun Kastamonu ili ve ilçeleri arasında en temiz su olduğu ortaya çıkmıştır. Alınan 119 numuneden 115’i uygun bulunurken suyumuzun uygunsuzluk oranı ise sadece yüzde 3. Bu başarıda büyük emeği olan ‘Dağları Delen Ekip’ ismiyle bilinen Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü Ekiplerine çok teşekkür ediyorum. Tosyalı hemşerilerimizin sağlıklı ve temiz su içmeleri için elimizden gelen çabayı şimdiye kadar gösterdiğimiz gibi şimdiden sonra da göstereceğiz. Elde ettiğimiz başarıdan ötürü ekibimle birlikte gurur duyuyorum” dedi.


Editör: TE Bilisim