HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) – Kastamonu´nun Tosya İlçesi Oto Tamir Sanayi sitesinde Egzoz Tamircisi Servet Usta Türkiye’de ilk defa Egzozlu Semaver yaparak egzoz dumanında çay demledi.

Tosya ilçesi Oto Tamir Sanayisinde yaklaşık 25 yıldır egzoz tamircisi olarak esnaflık yapan Servet Gülmen isimli egzoz ustası işyerinin bulunduğu yerdeki çay ocağı kapanınca yaşadığı sorunu üstün zekâsı ile bulduğu ‘’Egzozlu Semaver ‘’ ile çözdü.

Tosya İHA muhabirinin sorularını cevaplayan Servet Usta ‘’ Ben yaklaşık 25 yıldır Oto sanayide Egzoz ustası olarak esnaflık yapmaktayım. Bizlerin çalışma anında yorgunluğumuz alan ve gelen müşterilerimize, misafirlerimize tek ikramımız bir bardak çay oluyordu. Yaklaşık 1 ay önce bizim arastada bulunan çay ocağı kapandı. İlk zamanları çok zorlandık. Küçük tüplerde esnaf dükkanlarında çay demlemeye başladık. Bazen işlerin yoğunluğu nedeni ile küçük tüp üzerinde çaydanlıkları unutup sıkıntılı anlar yaşadık. Birkaç esnaf arkadaşımız gerçek çay tadını almak için semaverde çay demlemek istedi fakat semaverden çıkan duman diğer esnaf arkadaşların dükkanına girdi ve rahatsız oldu. Bende bir gün evden işyerime getirdiğim semaveri odun ateşinde yakarak çay demlemek istedim. Fakat semaverden çıkan yoğun duman hem kendi işyerime hem de komşu esnaf dükkanlarını duman altında bıraktı. İşte o an aklıma bu fikir geldi ve daha önce defolu olarak almış olduğum egzozu semaverin bacasına monte ettim. İlk denememde başarılı olamadım çünkü egzoz semaverin dumanını çekmedi. Daha sonra çift çıkışlı ve çift ağızlı egzozu monte ettim. Semaveri yaktığım anda çift ağızlı egzoz dumanı yukarı çekti. Yaklaşık 3 metreyi bulan çift egzozlu semaver ile egzoz dumanında belki de dünyada ilk egzozlu semaverde çay demledik. Demlenen çayı içen müşterilerimiz ve esnaf arkadaşlarım çok memnun kaldı. Belki inanmayacaksınız ama şu an egzozlu semaver çayından içmek için çevre ilçelerden çay içmeye ve bu sırada araçlarının egzozlarını tamir ettirmeye gelen müşterilerim var’’ dedi.     

(SDA-

Editör: TE Bilisim