SEDAT AGACIKOĞLU
KASTAMONU(İHA)- Kastamonu’nun Tosya ilçesinde Şiddetli kar yağışları nedeniyle ormanda yiyecek sıkıntısı yaşayan Karaca şehir merkezine indi.
Yaşanan Kış Mevsimi nedeniyle ormanda yiyecek sıkıntısı çeken Karaca aç kaldıkları için şehir merkezine inince vatandaşlar tarafından böyle görüntülendi. İlçenin Marangozlar sanayi sitesi ile İtfaiye merkezinin bağlantı yolunda aracıyla ilerleyen bir vatandaşlar Karacayı hızlı bir şekilde koşar iken görünce şaşkına döndü ve onları ürkütmemek için azami hassasiyet gösterdi. Otomobili ile hızla kaçan karacayı takip eden sürücü hemen cep telefonuna sarılarak karacayı kameraya aldı. Fakat fark edildiğini anlayan Karaca olduğu yerden uzaklaşarak itfaiye merkezinin üstü kısmında bulanan ağaçlık alanda kendini kaybettirdi.
Şehir merkezine kadar inerek yiyecek arayan karacayı görüntüleyen vatandaşlar imkânımız olsaydı o esnada aç kalan hayvanı besleyerek karnını doyurmak isterdik fakat bu mümkün olmadı. Ama Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na bağlı Doğa Koruma Milli Parklar ekiplerinin yaşam alanlarının belirli noktalarına yiyecek bıraksalar çok güzel olur. Bu hayvanlar canlarını tehlikeye atarak şehir merkezine inip yiyecek aramazlar diye düşünüyorum dedi.
  (SDA-

Editör: TE Bilisim